Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI: Izraelski vjerski vođa poziva na trovanje palestinske vodoopskrbe

ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI: Izraelski vjerski vođa poziva na trovanje palestinske vodoopskrbe

palestina-vodoopskrbaViši izraelski rabin je pozvao na trovanja palestinske vode u stotinama gradova i sela na okupiranoj Zapadnoj obali

Rabin Shlomo Mlmad, predsjednik Vijeća rabina u naseljima na Zapadnoj obali, pozvao je svoje sunarodnjake Izraelce da otruju vodu u vodovodu kako bi se borili s “palestinskim problemom”.

Ahtribune.com izvještava:

U svom tjednom izvješću, on je objasnio da je rabin Shlomo Mlmad, predsjednik tzv. vijeća rabina u naseljima na Zapadnoj obali, pozvao naseljenike nda otruju Palestince kroz njihovu opskrbu vodom, koja je izašla na vidjelo od strane izraelske organizacije “Breaking the Silence”.

Član grupe Yehuda Shaul, rekao je, prema WAFA-i, da je cilj iza trovanja vode na Zapadnoj obali – iseliti Palestince iz svojih mjesta i gradova kako bi se omogućilo doseljenicima da preuzmu palestinsku zemlju.

Ministarstvo vanjskih poslova reklo je u priopćenju, da su Palestinci navikli da Izraelci kradu vodu iz njihovih izvora pa im tu vodu prodaju njima natrag.

Nedavno su izraelske vlasti odsjekle opskrbu vodom sjevernih gradova na Zapadnoj obali tijekom najtoplijeg dana u mjesecu Ramazana, kada muslimani poste i mole od izlaska do zalaska sunca.

Dok Izrael i dalje predstavlja sve više ograničenja prema Palestincima koji pokušavaju iskopati izvore pitke vode, taj poziv rabina Mlmada se smatra zločinom protiv čovječnosti, jer je usmjeren na ljude, životinje, usjeve i sve oblike života na okupiranom palestinskom teritoriju.

Ministarstvo je izjavilo da je izraelska vlada u potpunosti odgovorna za posljedice takvih poziva. Ono je zahtijevalo uhićenje rabina radi poticanja na ubojstva i provođenje potrebnih postupaka zaštite Palestinaca od pojedinaca koji bi mogli pokušati otrovati izvore vode.

“Što međunarodna zajednica čeka? Smrt tisuće Palestinaca od žeđi? Kako bi zadovoljili takav incident šutnjom i ignorirali rat Izraela protiv Palestinaca. To je uzrok srama za međunarodnu zajednicu.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,