Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ZLO─îIN PROTIV ─îOVJE─îNOSTI: Izraelski vjerski vo─Ĺa poziva na trovanje palestinske vodoopskrbe

ZLO─îIN PROTIV ─îOVJE─îNOSTI: Izraelski vjerski vo─Ĺa poziva na trovanje palestinske vodoopskrbe

palestina-vodoopskrbaViši izraelski rabin je pozvao na trovanja palestinske vode u stotinama gradova i sela na okupiranoj Zapadnoj obali

Rabin Shlomo Mlmad, predsjednik Vije─ça rabina u naseljima na Zapadnoj obali, pozvao je svoje sunarodnjake Izraelce da otruju vodu u vodovodu kako bi se borili s “palestinskim problemom”.

Ahtribune.com izvještava:

U svom tjednom izvje┼í─çu, on je objasnio da je rabin Shlomo Mlmad, predsjednik tzv. vije─ça rabina u naseljima na Zapadnoj obali, pozvao naseljenike nda otruju Palestince kroz njihovu opskrbu vodom, koja je iza┼íla na vidjelo od strane izraelske organizacije “Breaking the Silence”.

─îlan grupe Yehuda Shaul, rekao je, prema WAFA-i, da je cilj iza trovanja vode na Zapadnoj obali – iseliti Palestince iz svojih mjesta i gradova kako bi se omogu─çilo doseljenicima da preuzmu palestinsku zemlju.

Ministarstvo vanjskih poslova reklo je u priop─çenju, da su Palestinci navikli da Izraelci kradu vodu iz njihovih izvora pa im tu vodu prodaju njima natrag.

Nedavno su izraelske vlasti odsjekle opskrbu vodom sjevernih gradova na Zapadnoj obali tijekom najtoplijeg dana u mjesecu Ramazana, kada muslimani poste i mole od izlaska do zalaska sunca.

Dok Izrael i dalje predstavlja sve vi┼íe ograni─Źenja prema Palestincima koji poku┼íavaju iskopati izvore pitke vode, taj poziv rabina Mlmada se smatra zlo─Źinom protiv ─Źovje─Źnosti, jer je usmjeren na ljude, ┼żivotinje, usjeve i sve oblike ┼żivota na okupiranom palestinskom teritoriju.

Ministarstvo je izjavilo da je izraelska vlada u potpunosti odgovorna za posljedice takvih poziva. Ono je zahtijevalo uhi─çenje rabina radi poticanja na ubojstva i provo─Ĺenje potrebnih postupaka za┼ítite Palestinaca od pojedinaca koji bi mogli poku┼íati otrovati izvore vode.

“┼áto me─Ĺunarodna zajednica ─Źeka? Smrt tisu─çe Palestinaca od ┼że─Ĺi? Kako bi zadovoljili takav incident ┼íutnjom i ignorirali rat Izraela protiv Palestinaca. To je uzrok srama za me─Ĺunarodnu zajednicu.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,