Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SOL NA LJUTU RANU, ODBIJANJE POSLU┼áNOSTI AMERICI: Europa poziva na ukidanje sankcija Rusiji!

SOL NA LJUTU RANU, ODBIJANJE POSLUŠNOSTI AMERICI: Europa poziva na ukidanje sankcija Rusiji!

putin-merkel-EUU redakciju RT stiglo je otvoreno pismo s potpisima 12 europskih politi─Źara, u kojem su navedeni argumenti u korist ukidanja sankcija Rusiji

“Jo┼í u listopadu 2014. godine, nekoliko mjeseci po┼íto je Europska unija uvela sankcije Rusiji, smatrali smo da je gubitak Rusije kao partnera bila gre┼íka kako na politi─Źkom (u vezi s rje┼íavanjem sirijskog pitanja), tako i na ekonomskom razini (za na┼íu poljoprivredu), te da ─çemo za to skupo platiti” , navedeno je u pismu koje je poslala francuska politi─Źarka i ─Źlanica Europskog parlamenta Rachida Dati.

Politi─Źari podsje─çaju da su 2014. godine personalne europske ograni─Źavaju─çe mjere va┼żile za ┼íefove ruskih sigurnosnih resora Aleksandra Bortnikova i Mihaila Fradkova.

“Podsjetimo da su Sjedinjene Dr┼żave tako─Ĺer uvele sankcije Rusiji, ali prvenstveno ekonomske. Oni nisu oti┼íli tako daleko da dovode u opasnost suradnju s rukovoditeljima obavje┼ítajnih slu┼żbi.

Zbog ─Źega onda mi ula┼żemo toliko napora na tom planu po cijenu na┼íe vlastite sigurnosti?”, pitaju se autori pisma.

Prema njihovom mi┼íljenju, bez obzira na to ┼íto se suradnja obavje┼ítajnih slu┼żbi nastavlja, ukidanje sankcija bi omogu─çilo da se obnove suradnja i dijalog koji su korisni za europske zemlje.

“Rusija, zahvaljuju─çi poziciji u Siriji, ima pristup dragocjenim informacijama o Daesu-u. Mi trebamo nau─Źiti da djelujemo odgovorno, konkretno i da prekinemo vjerovati u ideale koji vi┼íe nikome ne zna─Źe.

“Ova ‘realna politika’ vi┼íe nije izbor, ona je postala obveza koju nam nala┼że svijet koji nas okru┼żuje”, pi┼íu autori i dodaju da je neophodno “prevladati granice ┼żelje da se kazni” radi globalnih ciljeva i interesa.

Autori pisma smatraju da se u Europi sve ja─Źe ─Źuju glasovi onih koji pozivaju da se preispitaju sankcije ili da se ─Źak ukinu.

“Povijest ─çe dokazati da imaju pravo oni koji su bili politi─Źki hrabri dati┬á takvo priop─çenje”, zavr┼íavaju oni.

Me─Ĺu politi─Źarima koji su potpisali pismo su francuski, njema─Źki, talijanski, slovenski i malte┼íki zastupnici.
 
(vestinet.rs,sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,