Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SOL NA LJUTU RANU, ODBIJANJE POSLUŠNOSTI AMERICI: Europa poziva na ukidanje sankcija Rusiji!

SOL NA LJUTU RANU, ODBIJANJE POSLUŠNOSTI AMERICI: Europa poziva na ukidanje sankcija Rusiji!

putin-merkel-EUU redakciju RT stiglo je otvoreno pismo s potpisima 12 europskih političara, u kojem su navedeni argumenti u korist ukidanja sankcija Rusiji

“Još u listopadu 2014. godine, nekoliko mjeseci pošto je Europska unija uvela sankcije Rusiji, smatrali smo da je gubitak Rusije kao partnera bila greška kako na političkom (u vezi s rješavanjem sirijskog pitanja), tako i na ekonomskom razini (za našu poljoprivredu), te da ćemo za to skupo platiti” , navedeno je u pismu koje je poslala francuska političarka i članica Europskog parlamenta Rachida Dati.

Političari podsjećaju da su 2014. godine personalne europske ograničavajuće mjere važile za šefove ruskih sigurnosnih resora Aleksandra Bortnikova i Mihaila Fradkova.

“Podsjetimo da su Sjedinjene Države također uvele sankcije Rusiji, ali prvenstveno ekonomske. Oni nisu otišli tako daleko da dovode u opasnost suradnju s rukovoditeljima obavještajnih službi.

Zbog čega onda mi ulažemo toliko napora na tom planu po cijenu naše vlastite sigurnosti?”, pitaju se autori pisma.

Prema njihovom mišljenju, bez obzira na to što se suradnja obavještajnih službi nastavlja, ukidanje sankcija bi omogućilo da se obnove suradnja i dijalog koji su korisni za europske zemlje.

“Rusija, zahvaljujući poziciji u Siriji, ima pristup dragocjenim informacijama o Daesu-u. Mi trebamo naučiti da djelujemo odgovorno, konkretno i da prekinemo vjerovati u ideale koji više nikome ne znače.

“Ova ‘realna politika’ više nije izbor, ona je postala obveza koju nam nalaže svijet koji nas okružuje”, pišu autori i dodaju da je neophodno “prevladati granice želje da se kazni” radi globalnih ciljeva i interesa.

Autori pisma smatraju da se u Europi sve jače čuju glasovi onih koji pozivaju da se preispitaju sankcije ili da se čak ukinu.

“Povijest će dokazati da imaju pravo oni koji su bili politički hrabri dati  takvo priopćenje”, završavaju oni.

Među političarima koji su potpisali pismo su francuski, njemački, talijanski, slovenski i malteški zastupnici.
 
(vestinet.rs,sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,