Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, SVIJET U RATU » BILD: OGROMAN SKANDAL IZBIO UNUTAR NATO-a! NAJBITNIJA ČLANICA SAVEZA – NJEMAČKA, SLOMILA ‘HUŠKANJE NA RAT’ PROTIV RUSIJE

BILD: OGROMAN SKANDAL IZBIO UNUTAR NATO-a! NAJBITNIJA ČLANICA SAVEZA – NJEMAČKA, SLOMILA ‘HUŠKANJE NA RAT’ PROTIV RUSIJE

nato-vojskaNajveći i najznačajniji europski član NATO-a je iznenada i žusto krenuo verbalno protiv NATO-a

Kao što smo izvijestili samo u posljednjih tjedan dana, NATO je ubrzao svoj ​​okruživanje Rusije, sa britanskim vojnicima raspoređenim u Estoniji, američkim vojnicima u Latviji i Kanađanima u Poljskoj, dok se broj borbenih jedinica povećao na Mediteranu …

… Ali još više zabrinjava procjena NATO-a da sada mogi imati razloge da napadnu Rusiju. Razlog tome je ako zemlja članica NATO-a postaje žrtva cyber napada osobe iz zemlje koja nije u NATO savezu, kao što su Rusija i Kina, NATO će zatim kroz članak V. odredbae “kolektivne obrane” zahtijevati da se svaka zemlja članica NATO-a pridruži zemljama članicama NATO ukoliko se odluče na napad prema zemlji napadaču.

Posebice NATO to navodi zbog toga jer su ruski hakeri kopirali e-pošte sa kućnog računala Hillary Clinton.

Prema NATO-u, ova akcija koju je netko u Rusiji iskoristio privatizirane komunikacije američkog State Departmenta (ilegalni i bespravni kućni server Hillary Clinton), bi mogla predstavljati ruski napad na Sjedinjene Američke Države, i da će, ukoliko američki predsjednik izjavi da je to Ruska invazija na SAD, aktivirati NATO-ovu uzajamno obramebnu klauzulu i tako zahtijevati da se sve NATO zemalje pridruže američkoj vladi za odlazak u rat protiv Rusije, ako američka vlada tako odluči.

Također podsjećamo da su za napad na DNC poslužitelj kroz koji su procurili povjerljivi dokumenti o listi donatora Trumpu i Hillary, također okrivili “hakere ruske vlade”, prije nego što su se pojavile informacije da je to bio čin jednog samotnog ne-ruskog hakera, no prije toga je SAD ponovno pokušala eskalirati razvoj koji je mogao kulminirati u rat s Rusijom!

Kroz sve ove eskalacije, popularna naracija podmetnuta od strane “demokratskih” medija bila je jednostavna: “to je Rusija koja izaziva NATO, a ne NATO-ova agresivna vojna akcija na granici s Rusijom, koja je u biti uzrok ogromne geopolitičke napetosti.”

Sve što je NATO morao učiniti jest osigurati da će svi članovi saveza slijediti vodstvo, da nitko ne bi zalutao s partijske linije.

A onda se sve to urušilo kad je nitko drugi nego ministar vanjskih poslova članice NATO-a – Njemačke, Frank-Walter Steinmeier, kritizirao NATO zato što gura ratobornu politiku prema Rusiji, opisujući ju kao “huškanje na rat”, piše njemački dnevnik Bild.

I baš kao što je to, cijela izmišljena priča o “nevinom” NATO-u koji samo reagira na zle ruske provokacije, je izgorila u plamenu.

naro-rusija-zemljeKako AFP dodaje, Steinmeier je samo istaknuo sve one stvari koje su racionalnim osobama poznate već dugo vremena, odnosno raspoređivanje snaga NATO-a u blizini granice s Rusijom u vojnom savezu Baltika i državama članicama Istočne Europe.

Međutim, budući da ova kritika dolazi iz članica NATO-a, odjednom se ne može ponovo optužiti ruska propaganda. U stvari, NATO nije apsolutno planirano odgovor na ovu “slučajnost”.

“Ono što treba izbjegavati danas je rasplamsavajuća situacija “huškanja na rat” i “gaženje čizmama”, rekao je Steinmeier za Bild u intervjuu koji je objavljen u nedjelju.

“Svatko tko misli da može povećati sigurnost u savezu sa simboličnih paradeama tenkova u blizini istočne granice, griješi”, dodao je njemački šef diplomacije.

Potrebno je reći, Rusija se žestoko protivi širenju NATO-a u svoje bivše sovjetske satalite, te je prošlog mjeseca najavila da će stvoriti tri nove divizije u svojoj jugozapadnoj regiji kako bi oponirala onome što je opisala kao opasnu vojnu nakupinu na svojim granicama.

To je upravo ono što NATO želi, jer bi onda mogli kriviti ruski efekt u NATO-u kao iracionalan potez od strane Kremlja, u kojoj “ljubazni ljudi” u sjedištu NATO-a neće imati izbora nego odgovoriti u svojoj brižnoj obrani svih onih nevini ljudi, dok u stvarnosti NATO je taj koji očajano želi izazvati i pokrenuti sukob s Rusijom.

A sada čak i NATO članice to priznaju !

U svojoj najnovijoj smiješnoj eskalaciji, okrivljujući Rusiju, NATO je objavio u ponedjeljak da će rasporediti četiri bojne na području Estonije, Latvije, Litve i Poljske kako bi se suprotstavilo sve snažnijoj Rusiji, i sve to kao uvod summitu u Varšavi sljedećeg mjeseca.

Pa, kao što je njemački ministar Steinmeier vrlo jasno rekao, raspoređivanje NATO-a da se izazove Rusija je bilo upravo to. Kao rezultat toga je rusko “asimetricno razvrstavanje”, a ovaj put će se to čak možda i preliti u borbenu arenu, nešto što će donijeti beskonačnu radost Washingtonskom vojno-industrijskom kompleksu i njegovim neokonzervativnim zemljama lutkama.

U intervjuu za Bild u četvrtak, glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg je kazao kako Rusija želi stvoriti “zonu utjecaja kroz vojna sredstva”. “Mi promatramo masivnu militarizaciju na granicama NATO-a – na Arktiku, na Baltiku, od Crnog mora do Sredozemnog mora”, rekao je za novine.

Uskoro će se od ministra vanjskih poslova njemačke Steinmeiera tražiti ostavka, umjesto da se realno pogleda NATO koji provocira i huška na rat, što je zpravo pravi razlog zašto je Europa ponovo duboko u hladnom ratu, i eskalira utrku u nuklearnom naoružanju koja ide uz to, ljubaznošću američkog vojnog industrijskog kompleksa čiji profiti su potpuno ovisni o ratu, sukobima i smrti civila diljem svijeta.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , ,