Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Michael Hastings, američki urednik magazina Rolling Stone je umro u vatrenoj nesreći dok je istraživao CIA-u (VIDEO)

Michael Hastings, američki urednik magazina Rolling Stone je umro u vatrenoj nesreći dok je istraživao CIA-u (VIDEO)

MichaelHastingsMichael Hastings je prije smrti radio na velikoj priči koja je uključivala rad CIA-e. 15 sati prije smrti je poslao mail u kojem piše “onto a big story” (na tragu velike priče) i “to go off the radar for a bit.” (moram se skloniti na neko vrijeme)

Policija i vatrogasci su dobili naputak da ne pričaju s medijima vezano za slučaj smrti Michae Hastingsa, urednika magazina Rolling Stone.

Na godišnjicu njegove smrti, potaknute su dodatne sumnje kako se ne radi o nesreći, nego da je riječ o sumnjivoj smrti. Američki urednik i novinar poginuo je u nesreći kad je njegov auto izletio s ceste i zapalio se. Nije mu bilo spasa.

Kimberly Dvorak, novinarka koja je istraživala cijeli slučaj, i koja je pokušala dobiti izvješće LAPD-a o nesreći je rekla kako joj ga u policiji nisu htejli dati unatoč tome što je policija odredila uzrok nesreće.

U policiji, tvrdi Dvorak svi komentiraju kako nemaju što reći, a poneki kažu da im je izričito naređeno da ne govore ništa.

Dvorak je isto tako objavila i dvije studije (University of Washington and the University of California) koje pokazuju da se moderni automobili mogu hakirati te da se daljinskim upravljanjem može preuzeti vozilo.
 

 
Iza njegove smrti u nekim krugovima se nagađalo kako se upravo ovakav scenarij dogodilo urednikovom automobilu. Sumnjivu smrt je komentirao i jedan vojni dužnosnik koji je izjavio kako nije uobičajeno da vozilo gori tako intenzivnim plamenom, te da u automobilu nema materijala koji može gorjeti na tako visokim temperaturama.


Michael Hastings je prije smrti radio na velikoj priči koja je uključivala rad CIA-e. 15 sati prije smrti poslao je mail u kome piše “onto a big story” (na tragu velike priče) i “to go off the rada[r] for a bit.” (moram se skloniti na neko vrijeme).

Prema svjedočenju kolega novinara, Hastings je bio vrlo zabrinut i sumnjao je da ga se nadgleda, a dodatnu sumnju u cijelu priču unosi i objava na Wikileaksu na kojoj stoji da ih je Hastings kontaktirao nekoliko sati prije smrti.
 

 
(dnevno.hr)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,