Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EKSKLUZIVNO: Cheney, Rothschild i Murdochov Fox News po─Źeli ilegalno bu┼íenje nafte u Siriji

EKSKLUZIVNO: Cheney, Rothschild i Murdochov Fox News po─Źeli ilegalno bu┼íenje nafte u Siriji

sirija-naftaNakon zaklju─Źne faze testiranja protoka, izraelske kompanija “Afek Oil and Gas” ─çe sada po─Źeti sa analizom uzoraka uzetih sa bu┼íotine Ness-2, eufemisti─Źki nazvane “Deborahin Izvor”, u regiji Sirije pod izraelskom okupacijom poznatom kao Golanska visoravan

Kompanija Genie Energy Ltd. iz New Jerseya, kojoj je kompanija Afek nadre─Ĺena tvrtka, tvrdi da sumnjivi investitori ratni profiter sudjeluju u bu┼íenju nafte, uklju─Źuju─çi i Rupert Murdocha, Dick Cheneya, Lord Jacob Rothschilda, James Woolseya – kao i veliki broj sada┼ínjih i biv┼íih ameri─Źkih politi─Źara.

Testiranja posebne naftne bu┼íotine kompanije Afek, nisu ispunila o─Źekivanja, tako da je tvrtka tra┼żila druge “slatke to─Źke” na tom podru─Źju. Analiza uzoraka iz dodatnih bu┼íotina ─çe biti izvedena od strane znanstvenika Afeka u suradnji s “vanjskim me─Ĺunarodnim stru─Źnjacima.”

Da bismo razumjeli ameri─Źki anga┼żman u mo─Źvari Sirije, moramo i razumijeti da je istra┼żivanje nafte izraelske kompanije Afek od kriti─Źne va┼żnosti.

Izraelska okupacija regije Golanske visoravni kr┼íi me─Ĺunarodno pravo – dakle, Izrael je dao dozvolu kompaniji Afek prividno pravo na obavljanje istra┼żiva─Źkih ispitivanja u svezi mogu─çeg “velikog rezervoara” prirodnog plina i nafte – ┼íto je tako─Ĺer protuzakonito.

No, u svijetu u kojem Velike naftne kompanije i dalje dovoljno sna┼żno pogone vanjsku politiku ameri─Źkog carstva, to izravno kr┼íenje ┼Żenevske konvencije ne mo┼że ni biti dostojna fusnota – osim ljudima iz Sirije.

U pitanju su 153 kvadratnih milja (400 kvadratnih kilometara) regije na Golanskoj visoravni, demarkirana od strane izraelskih vlasti kao isklju─Źivog teritorija za kompaniju Afek koja obavlja istra┼żiva─Źko testiranje, koje je po─Źelo 2015. godine, a trajat ─çe do po─Źetka travnja 2017. godine.

Me─Ĺutim, ─Źak i izvan pitanja zakonitosti, bu┼íenje kompanije Afek u regiji je izazvalo jo┼í jednu zabrinutost. Veliko vodocrpili┼íte koje opskrbljuje cijelu regiju pitkom vodom je pozicionirano neugodno blizu bu┼íotinama fosilnog goriva – podi┼żu─çi zabrinutost za kontaminacijom, te je izraelski visoki sud donio privremenu zabranu bu┼íenja u 2014. godini, iako je nakon toga brzo odbacio.


No, ni┼íta od toga ne smeta Murdocha, Cheneya, Rothschilda, i druge, ulju─Źuju─çi naftne kompanije kojima ovo predstavlja ni┼íta vi┼íe od eksploatiraju─çe poslovne prilike. Sirija, u stvari, je sustavno rastrgana prvenstveno zbog stranih sila i radikalne skupine nastoje za┼ítititi svoje raznolike naftne interese.

Dok je izraelska kompanije Afek uperila svoj pogled na naftu i prirodni plin sa Golanske visoravni, Turska , SAD, Rusija, Daesh i bujica ostalih koji se bore oko geostrate┼íkog polo┼żaja Sirije i velikih naftovoda pod okriljem vjerskog i gra─Ĺanskog sukoba.

Kao što je Kennedy lukavo primijetio i u svojim govorima iznio, SAD-ov intervencionizam na Bliskom istoku, a posebice u Siriju, ima malo veze sa borbom protiv terorizma i daleko više veze s bogatim naftnim rezervama u regiji.

A takvo uporno me─Ĺunarodno uplitanje od strane korporativnih naftnih interesa je tako destabiliziralo cijelu regiju, ┼íto je dovelo do formiranja Daesh-a (ISIS) i sli─Źnih radikalnih skupina.

Naravno, istra┼żivanje nafte svakako pogoduje da Izrael pro┼íiri svoje zanimanje i naselja, jer naftne kompanije koje podupire SAD djeluju pod pretpostavkom da zadiranje u sirijski teritorij – nalaze nepostoje─çim. ─îesto, kao ┼íto je slu─Źaj sa kompanijama Afek i Genie koje Golansku visoravan bezobzirno nazivaju “sjevernim Izraelom.”

Humanitarne skupine i udruge za za┼ítitu okoli┼ía glasno kritiziraju kompaniju Afek i njezine istra┼żiva─Źke radove, ali unato─Ź rastu me─Ĺunarodnih prosvjeda, nisu uspjeli u zaustavljanju tijeka ispitivanja.

S obzirom na notorno mo─çne ratne lordove koji prate naftne planove kompanije Afek, ogor─Źenje i kr┼íenje me─Ĺunarodnog prava ne bi jedina stvar koja se odnosi na Golansku visoravan. (izvor)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , ,