Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EKSKLUZIVNO: Cheney, Rothschild i Murdochov Fox News počeli ilegalno bušenje nafte u Siriji

EKSKLUZIVNO: Cheney, Rothschild i Murdochov Fox News počeli ilegalno bušenje nafte u Siriji

sirija-naftaNakon zaključne faze testiranja protoka, izraelske kompanija “Afek Oil and Gas” će sada početi sa analizom uzoraka uzetih sa bušotine Ness-2, eufemistički nazvane “Deborahin Izvor”, u regiji Sirije pod izraelskom okupacijom poznatom kao Golanska visoravan

Kompanija Genie Energy Ltd. iz New Jerseya, kojoj je kompanija Afek nadređena tvrtka, tvrdi da sumnjivi investitori ratni profiter sudjeluju u bušenju nafte, uključujući i Rupert Murdocha, Dick Cheneya, Lord Jacob Rothschilda, James Woolseya – kao i veliki broj sadašnjih i bivših američkih političara.

Testiranja posebne naftne bušotine kompanije Afek, nisu ispunila očekivanja, tako da je tvrtka tražila druge “slatke točke” na tom području. Analiza uzoraka iz dodatnih bušotina će biti izvedena od strane znanstvenika Afeka u suradnji s “vanjskim međunarodnim stručnjacima.”

Da bismo razumjeli američki angažman u močvari Sirije, moramo i razumijeti da je istraživanje nafte izraelske kompanije Afek od kritične važnosti.

Izraelska okupacija regije Golanske visoravni krši međunarodno pravo – dakle, Izrael je dao dozvolu kompaniji Afek prividno pravo na obavljanje istraživačkih ispitivanja u svezi mogućeg “velikog rezervoara” prirodnog plina i nafte – što je također protuzakonito.

No, u svijetu u kojem Velike naftne kompanije i dalje dovoljno snažno pogone vanjsku politiku američkog carstva, to izravno kršenje Ženevske konvencije ne može ni biti dostojna fusnota – osim ljudima iz Sirije.

U pitanju su 153 kvadratnih milja (400 kvadratnih kilometara) regije na Golanskoj visoravni, demarkirana od strane izraelskih vlasti kao isključivog teritorija za kompaniju Afek koja obavlja istraživačko testiranje, koje je počelo 2015. godine, a trajat će do početka travnja 2017. godine.

Međutim, čak i izvan pitanja zakonitosti, bušenje kompanije Afek u regiji je izazvalo još jednu zabrinutost. Veliko vodocrpilište koje opskrbljuje cijelu regiju pitkom vodom je pozicionirano neugodno blizu bušotinama fosilnog goriva – podižući zabrinutost za kontaminacijom, te je izraelski visoki sud donio privremenu zabranu bušenja u 2014. godini, iako je nakon toga brzo odbacio.

No, ništa od toga ne smeta Murdocha, Cheneya, Rothschilda, i druge, uljučujući naftne kompanije kojima ovo predstavlja ništa više od eksploatirajuće poslovne prilike. Sirija, u stvari, je sustavno rastrgana prvenstveno zbog stranih sila i radikalne skupine nastoje zaštititi svoje raznolike naftne interese.

Dok je izraelska kompanije Afek uperila svoj pogled na naftu i prirodni plin sa Golanske visoravni, Turska , SAD, Rusija, Daesh i bujica ostalih koji se bore oko geostrateškog položaja Sirije i velikih naftovoda pod okriljem vjerskog i građanskog sukoba.

Kao što je Kennedy lukavo primijetio i u svojim govorima iznio, SAD-ov intervencionizam na Bliskom istoku, a posebice u Siriju, ima malo veze sa borbom protiv terorizma i daleko više veze s bogatim naftnim rezervama u regiji.

A takvo uporno međunarodno uplitanje od strane korporativnih naftnih interesa je tako destabiliziralo cijelu regiju, što je dovelo do formiranja Daesh-a (ISIS) i sličnih radikalnih skupina.

Naravno, istraživanje nafte svakako pogoduje da Izrael proširi svoje zanimanje i naselja, jer naftne kompanije koje podupire SAD djeluju pod pretpostavkom da zadiranje u sirijski teritorij – nalaze nepostojećim. Često, kao što je slučaj sa kompanijama Afek i Genie koje Golansku visoravan bezobzirno nazivaju “sjevernim Izraelom.”

Humanitarne skupine i udruge za zaštitu okoliša glasno kritiziraju kompaniju Afek i njezine istraživačke radove, ali unatoč rastu međunarodnih prosvjeda, nisu uspjeli u zaustavljanju tijeka ispitivanja.

S obzirom na notorno moćne ratne lordove koji prate naftne planove kompanije Afek, ogorčenje i kršenje međunarodnog prava ne bi jedina stvar koja se odnosi na Golansku visoravan. (izvor)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , ,