Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » ‘Svjetska vlada’: Pet vode─çih tajnih organizacija

‘Svjetska vlada’: Pet vode─çih tajnih organizacija

svjetska-vladaPlaniranje novog svjetskog poretka pripisuje se zatvorenim organizacijama u kojima sudjeluju utjecajni predstavnici svjetske elite

Dru┼żba Bilderberg

Tijekom godi┼ínje sjednice Dru┼żba Bilderberg, na kojoj su sudjelovali najmo─çniji ljudi svijeta, ne vodi se protokol i ne dozvoljava prisustvo novinarima. Na konferenciju se mo┼że do─çi samo uz osobni poziv, dok je zabranjeno objavljivati ÔÇőÔÇősadr┼żaj diskusije.

Zadnja zatvorena sjednica kluba odr┼żana je hotelu “Taschenbergpalais” u Dresdenu od 9. do 12. lipnja.

Njoj su nazo─Źili ┼íefica MMF-a Christine Lagarde, biv┼íi ameri─Źki dr┼żavni tajnik Henry Kissinger, biv┼íi direktor CIA-e David Petraeus, biv┼íi zapovjednik oru┼żanih snaga NATO-a u Europi general Philip M. Breedlove i biv┼íi rukovoditelj britanske obavje┼ítajne slu┼żbe Mi-6 John Sawers.

Bohemijski klub

Svakog srpnja, po─Źev┼íi od 1899. godine, u elitnom odmarali┼ítu “Bohemijska ┼íuma” u Kaliforniji okupljaju se isklju─Źivo mu┼íkarci – ─Źlanovi zatvorenog boemskog kluba. Me─Ĺu njima su biv┼íi predsjednici, vode─çi biznismeni, umjetnici, medijski izdava─Źi.

Izreka kluba je – “Pauci koji pletu mre┼żu ovdje ne dolaze”.

 

Na teritoriju Bohemijske ┼íume se prave “kampovi” ovisno o tome iz koje sfere predstavnici dolaze. Postoji i amfiteatar koji prima 2.000 ljudi, a na ─Źijoj sceni se odr┼żavaju predstave.

Simbol Bohamijske ┼íume je sova, a devetometarska skulptura ove ptice postavljena je pored jezera u ┼íumi, gdje se izvode razli─Źiti rituali.

Tamo se nalazi i kip katoli─Źkog Svetog Jovana Nepomukog, koji se smatra za┼ítitnikom kluba. Prema legendi, on je prihvatio smrt, odbiv┼íi otkriti ─Źe┼íkom kralju tajnu ispovest kraljice.

Savjet za me─Ĺunarodne odnose

Ova privatna ameri─Źka organizacija se bavi istra┼żivanjem vanjskopoliti─Źkih pitanja i jednom u dva mjeseca izdaje list “Foreign afairs”. U nju ulazi vi┼íe od 4.900 ljudi, me─Ĺu kojima su visoki ─Źinovnici, poznati znanstvenici, biznismeni, novinari, odvjetnici.

Savjet za me─Ĺunarodne odnose se smatra najutjecajnijim centrom mozgova u SAD, a nekad se optu┼żuju i za zavjeru radi stvaranja svjetske vlade.

Trilateralna komisija

Organizaciju je stvorio 1973. godine David Rockefeller. U njenom radu sudjeluju predstavnici politi─Źkog, poslovnog i znanstvenih krugova iz Sjeverne Amerike, zapadne Europe i Azije (Ju┼żna Koreja i Japan).

Hrvatska je imala tri ─Źlana u ovoj organizaciji. Sada trenutno ima dva. Sva tri ─Źlana su na najvi┼íim polo┼żajima u dr┼żavi.

Cilj trilateralne komisije je “pomaganje te┼ínjoj suradnji izme─Ĺu klju─Źnih razvijenih regija svijeta koji imaju zajedni─Źke liderske obveze u me─Ĺunarodnom sustavu”.

Me─Ĺutim, biv┼íi senator-republikanac Barry Goldwater u svojoj knjizi “Bez isprike” opisuje djelatnost organizacije kao poku┼íaj da se “objedine ─Źetiri centra vlasti: politi─Źki, financijski, intelektualni, i duhovni” radi stvaranja “svjetske ekonomske sile koja je ja─Źa od politi─Źkih vlada”.

Radna skupina za komercijalnu energetiku

Radna skupina za komercijalnu energetiku predstavlja utjecajnu lobisti─Źku grupu u SAD. Nije to─Źno poznato ─Źije interese ona predstavlja, oni nemaju ni stranice, ni ra─Źun na dru┼ítvenim mre┼żama.

Kako je objasnio novinarima, grupa je aktivna preko washingtonske odvjetni─Źke tvrtke Sutherland Asbil end Brennan. U dokumentima tvrtke ona se vodi kao “skupina raznovrsnih komercijalnih tvrtki u energetskoj sferi”, ali se ne govori o kojima je rije─Ź.
 
(sputniknews.com)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,