Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » ‘Svjetska vlada’: Pet vodećih tajnih organizacija

‘Svjetska vlada’: Pet vodećih tajnih organizacija

svjetska-vladaPlaniranje novog svjetskog poretka pripisuje se zatvorenim organizacijama u kojima sudjeluju utjecajni predstavnici svjetske elite

Družba Bilderberg

Tijekom godišnje sjednice Družba Bilderberg, na kojoj su sudjelovali najmoćniji ljudi svijeta, ne vodi se protokol i ne dozvoljava prisustvo novinarima. Na konferenciju se može doći samo uz osobni poziv, dok je zabranjeno objavljivati ​​sadržaj diskusije.

Zadnja zatvorena sjednica kluba održana je hotelu “Taschenbergpalais” u Dresdenu od 9. do 12. lipnja.

Njoj su nazočili šefica MMF-a Christine Lagarde, bivši američki državni tajnik Henry Kissinger, bivši direktor CIA-e David Petraeus, bivši zapovjednik oružanih snaga NATO-a u Europi general Philip M. Breedlove i bivši rukovoditelj britanske obavještajne službe Mi-6 John Sawers.

Bohemijski klub

Svakog srpnja, počevši od 1899. godine, u elitnom odmaralištu “Bohemijska šuma” u Kaliforniji okupljaju se isključivo muškarci – članovi zatvorenog boemskog kluba. Među njima su bivši predsjednici, vodeći biznismeni, umjetnici, medijski izdavači.

Izreka kluba je – “Pauci koji pletu mrežu ovdje ne dolaze”.

 

Na teritoriju Bohemijske šume se prave “kampovi” ovisno o tome iz koje sfere predstavnici dolaze. Postoji i amfiteatar koji prima 2.000 ljudi, a na čijoj sceni se održavaju predstave.

Simbol Bohamijske šume je sova, a devetometarska skulptura ove ptice postavljena je pored jezera u šumi, gdje se izvode različiti rituali.

Tamo se nalazi i kip katoličkog Svetog Jovana Nepomukog, koji se smatra zaštitnikom kluba. Prema legendi, on je prihvatio smrt, odbivši otkriti češkom kralju tajnu ispovest kraljice.

Savjet za međunarodne odnose

Ova privatna američka organizacija se bavi istraživanjem vanjskopolitičkih pitanja i jednom u dva mjeseca izdaje list “Foreign afairs”. U nju ulazi više od 4.900 ljudi, među kojima su visoki činovnici, poznati znanstvenici, biznismeni, novinari, odvjetnici.

Savjet za međunarodne odnose se smatra najutjecajnijim centrom mozgova u SAD, a nekad se optužuju i za zavjeru radi stvaranja svjetske vlade.

Trilateralna komisija

Organizaciju je stvorio 1973. godine David Rockefeller. U njenom radu sudjeluju predstavnici političkog, poslovnog i znanstvenih krugova iz Sjeverne Amerike, zapadne Europe i Azije (Južna Koreja i Japan).

Hrvatska je imala tri člana u ovoj organizaciji. Sada trenutno ima dva. Sva tri člana su na najvišim položajima u državi.

Cilj trilateralne komisije je “pomaganje tešnjoj suradnji između ključnih razvijenih regija svijeta koji imaju zajedničke liderske obveze u međunarodnom sustavu”.

Međutim, bivši senator-republikanac Barry Goldwater u svojoj knjizi “Bez isprike” opisuje djelatnost organizacije kao pokušaj da se “objedine četiri centra vlasti: politički, financijski, intelektualni, i duhovni” radi stvaranja “svjetske ekonomske sile koja je jača od političkih vlada”.

Radna skupina za komercijalnu energetiku

Radna skupina za komercijalnu energetiku predstavlja utjecajnu lobističku grupu u SAD. Nije točno poznato čije interese ona predstavlja, oni nemaju ni stranice, ni račun na društvenim mrežama.

Kako je objasnio novinarima, grupa je aktivna preko washingtonske odvjetničke tvrtke Sutherland Asbil end Brennan. U dokumentima tvrtke ona se vodi kao “skupina raznovrsnih komercijalnih tvrtki u energetskoj sferi”, ali se ne govori o kojima je riječ.
 
(sputniknews.com)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,