Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » STIŽU PRVI REZULTATI: LONDONSKI MUSLIMANSKI GRADONAČELNIK ZABRANIO OGLASE S ATRAKTIVNIM ŽENAMA

STIŽU PRVI REZULTATI: LONDONSKI MUSLIMANSKI GRADONAČELNIK ZABRANIO OGLASE S ATRAKTIVNIM ŽENAMA

ShadigKhan-LONDON“Ničije samopouzdanje ili slika tijela ne bi trebala biti ugrožena kroz oglase u našem prometnom sustavu”

Londonski prvi muslimanski gradonačelnik u povijesti je zabranio reklame u sustavu javnog prijevoza koji imaju tanke i atraktivne žene.

Sadiq Khan izjavio je u ponedjeljak da bilo koja slika tijela koja uzrokuje nekakva pitanja, će biti uklonjena iz područja širom grada.

“Ničije samopouzdanje ili slika tijela ne bi trebala biti ugrožena kroz oglase u našem prometnom sustavu”, rekao je Khan.

Prema Evening Standardu, nova politika “se očekuje da će utjecati na samo 12.000 oglasa na godinu koji se prikazuju preko mreže, uključujući i autobusne nadstrešnicae i reklamna mjesta na ulicama.”

Standard izričito spominje zloglasnu reklamu “Beach Body” koja je ogorčila feministkinje krajem prošle godine.

“Oglas koji potiču žene da se dovedu formu za ljeto je zabranjen od strane britanske zakonodavne oglašavačke agencije nakon što su se feministice žalile da je to komercijalni primjer za “sram iz debljine” i prijetile da će postaviti bombu u sjedište tvrtke koja stoji iza reklame, rekao je Paul Joseph Watson iz Infowarsa.

Khan, koji ima dvije kćeri, brani svoju politiku navodeći da je on izuzetno zabrinut zbog oglašavanja koji se može promjeniti “ponašanje ljudi, osobito žena, i učiniti da se srame svojih tijela.”
 

 
“Nitko se ne bi trebao osjećati pod pritiskom dok putuje podzemnom željeznicom ili autobusom, kroz nerealna očekivanja u svezi svojih tijela i želim poslati jasnu poruku industriji oglašavanja po tom pitanju.”

Odluka gradonačelnika je primila gotovo potpuno negativne reakcije preko društvenih medija.
 

 
***

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,