Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NATO preuzima bivše sovjetske baze na istoku Europe jer sprema tabor za globalni udar na Rusiju

NATO preuzima bivše sovjetske baze na istoku Europe jer sprema tabor za globalni udar na Rusiju

PUTIN-KONTROLNA-SOBAUPOZORENJE FRANCA KLINČEVIĆA, VISOKOG DUŽNOSNIKA GORNJEG DOMA RUSKOG PARLAMENTA

Moskva je upozorila da NATO raspoređuje svoje snage po bivšim sovjetskim bazama na istoku Europe i da tako priprema placdarm za globalni udar na Rusiju.

“NATO aktivira naše bivše sovjetske baze u pribaltičkim zemljama, te Rumunjskoj i Poljskoj i smješta tamo ljude”, navodi prvi zamjenik predsjednika odbora za sigurnost gornjeg doma ruskog parlamenta (Vijeća Federacije) Franc Klinčević.

Pritom je naglasio: “Imaju oni mnogo ozbiljnih planova u okvirima koncepcije takozvanog globalnog udara”.

Upozorio je da je NATO u tim zemljama povećao broj vojnika 19 puta, mada, objektivno gledano, to i ne mora biti velika brojka, te opasnost nije, možda, tolika.

“Međutim, dodao je Klinčević, te postrojbe pripremaju temelj na koji može stići oprema za realizaciju nih velikih planova”.

Zato ruska vojska prati aktivnosti NATO-a u blizini ruskih granica.

“Svakako da ćemo usmjeriti borbena sredstva i pokrenuti naše trupe vodeći računa o aktivnostima Saveza”, podvukao je Klinčević i naveo:

“Naravno da to, prije svega, predstavlja prijetnju po one zemlje u kojima se nalaze sustavi proturaketne obrane koji su okrenuti prema Rusiji – mi to ne krijemo”.

Klinčević smatra da se Rusija ne mora posebno brinuti zbog djelovanja NATO u blizini svojih granica, iako NATO pokušava pokazati da Rusija ima neke “agresivne namjere”.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,