Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ┼áOK IZ NJEMA─îKE: Merkel ┼żeli savez sa Rusijom!

┼áOK IZ NJEMA─îKE: Merkel ┼żeli savez sa Rusijom!

merkel-putinAngela Merkel, njema─Źka kancelarka, zalo┼żila se za stvaranje jedinstvene gospodarske zone od Lisabona do Vladivostoka, pi┼íe Frankfurter Allgemeine, a tako je upravo u listopadu 2011. godine ruski predsjednik Vladimir Putin opisao svoju viziju Euroazijskog saveza

Podsje─çamo, Putin je u listopadu 2011. godine objavio tekst u listu Izvestia u kojem je obznanio stvaranje Euroazijskog saveza.

On je u tom tekstu objasnio da “Euroazijski savez” zapravo zna─Źi objedinjavanje svih zemalja euroazijskog kontinenta, to─Źnije, stvaranje sfere jedinstva od Lisabona do Vladivostoka.

“┼Żelim postupno pribli┼żavanje s Rusijom i spajanje na liniji Lisabon-Vladivostok.” -direktno Je Merkel bila na sjednici stranke Kr┼í─çansko-demokratski savez, pi┼íe njema─Źki list.

Ona je tako─Ĺer istaknula da je spremna momentalno ukinuti sankcije Rusiji, ukoliko Rusija ispuni to─Źke Minskog sporazuma, navodi Frankfurter Allgemeine.

Njema─Źki list pi┼íe da Merkelova zadr┼żava ─Źvrst stav po pitanju Donbasa, ali da su izjave o jedinstvu na liniji Lisabon-Vladivostok va┼żni momenti i signali mogu─çeg velikog preokreta u politici Njema─Źke, ali i Europe.
 
(Pravda)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,