Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ŠOK IZ NJEMAČKE: Merkel želi savez sa Rusijom!

ŠOK IZ NJEMAČKE: Merkel želi savez sa Rusijom!

merkel-putinAngela Merkel, njemačka kancelarka, založila se za stvaranje jedinstvene gospodarske zone od Lisabona do Vladivostoka, piše Frankfurter Allgemeine, a tako je upravo u listopadu 2011. godine ruski predsjednik Vladimir Putin opisao svoju viziju Euroazijskog saveza

Podsjećamo, Putin je u listopadu 2011. godine objavio tekst u listu Izvestia u kojem je obznanio stvaranje Euroazijskog saveza.

On je u tom tekstu objasnio da “Euroazijski savez” zapravo znači objedinjavanje svih zemalja euroazijskog kontinenta, točnije, stvaranje sfere jedinstva od Lisabona do Vladivostoka.

“Želim postupno približavanje s Rusijom i spajanje na liniji Lisabon-Vladivostok.” -direktno Je Merkel bila na sjednici stranke Kršćansko-demokratski savez, piše njemački list.

Ona je također istaknula da je spremna momentalno ukinuti sankcije Rusiji, ukoliko Rusija ispuni točke Minskog sporazuma, navodi Frankfurter Allgemeine.

Njemački list piše da Merkelova zadržava čvrst stav po pitanju Donbasa, ali da su izjave o jedinstvu na liniji Lisabon-Vladivostok važni momenti i signali mogućeg velikog preokreta u politici Njemačke, ali i Europe.
 
(Pravda)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,