Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » DOSTA JE BILO IGRE: Rusija prebacuje naoružanje Amerikancima pod nos! U Latinsku Ameriku!

DOSTA JE BILO IGRE: Rusija prebacuje naoružanje Amerikancima pod nos! U Latinsku Ameriku!

rusija-latinskaNakon što je Washington krenuo u jednu od najvećih vojnih ekspanzija, vrijeme je i da Rusija napravi “simboličnu gestu” u američkom susjedstvu

Američki novinar Robert Bridge, koji se nalazi u Moskvi, u tekstu za “Russia Today” piše da svatko tko misli da je Rusija bezbrižna zbog novih američkih “ratnih igrica” ​​- griješi.

On je u tekstu naveo da dok NATO kuca, vrijeme je za ruske ratne igre u Latinskoj Americi.

“Provokacije na ruskom pragu su izravno odgovorne za dovođenje odnosa između Rusije i SAD na najgori razinu, možda ikada”, napisao je Bridge.

Prošlog mjeseca, ruski predsjednik Vladimir Putin komentirao je aktiviranje proturaketnog štita u Rumunjskoj.

“U ovom trenutku taj niz raketnih presretača dug je oko 500 kilometara, uskoro će dosegnuti 1.000, i još gore, može aktivirati i sa udaljenosti od 2.400 kilometara jednostavnim prebacivanjem softvera, tako da čak ni sami Rumunji ne znaju”, rekao je Putin u Grčkoj.

On je dodao da Rusija posjeduje kapacitet da odgovori, kao i da su Poljska i Rumunjske, uz američku zahvalnost, na izravnom udaru ruskih raketa.

Međutim, Bridge u tekstu navodi da postoje drugi razlozi zbog kojih širenje vojne moći NATO treba da zabrinjava.

Kako se NATO, koji predvodi SAD, kreće ka istoku, ne bi trebalo predstavljati iznenađenje ukoliko dođu u kontakt sa ruskom vojskom.

“CNN se čak zapitao što da SAD uradi pošto ruski avioni stalno zuje iznad američkih brodova i zrakoplova. Pa, za početak prestanite izvodite vježbe blizu ruske granice. Štoviše, ne treba biti genij da biste shvatili da ovakvi susreti potencijalno mogu dovesti do katastrofe “, napisao je novinar.

“Zamislite geopolitiku kao šahovsku ploču koja se iznenada prevrnula i Rusija se sada nalazi u blizini američke granice, primjerice u Latinskoj Americi. Ali zašto stati tu? Hajde da bacimo kockice i vidimo kakva bi bila rekacija Washingtona ako bi Rusija dopremila tri bombardera u Južnu Ameriku sudjelovati u vojnim vježbama s Kubom, Venecuelom i Brazilom. Zamislite da SAD moraju progutati ove provokacije. U baš takvoj situaciji se nalazi Rusija “, dodao je on.

Novinar se dalje osvrnuo i napade u SAD 11. rujna.

“Tko je prvi telefonirao Georgeu Bushu nakon napada na New York i Washington? London? Pariz? Ne. Taj poziv je došao iz Moskve”, naglasio je Bridge.

Unatoč tome što su SAD i ostale NATO članice na ruskoj granici, organiziraju masivne vojne vježbe, Rusija je ta koja se doživljava kao agresor.

Bridge je dalje naveo da su veliku ulogu u stvaranju te slike odigrali mediji koji su širili propagandu, pogotovo nakon aneksije Krima 2014. godine.

“Čak je i Forbes objavio da su mnogi stanovnici Krima, bili oni Ukrajinci, Rusi ili Tatari, naveli da žive bolje od kada su pod vlašću Rusije”, dodao je on.
 
(B92)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , ,