Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » DAVID ICKE: Mjesec nije ono što mislite i ono što su vas učili

DAVID ICKE: Mjesec nije ono što mislite i ono što su vas učili

david-icke-mjesecKoliko puta ste gledali gore u noći nebo i fiksirali pogled na Mjesec, no neke stvari nikada ne bi pogodili o našem najpoznatijem satelitu

Ovo su nas učili o Mjesecu:

Mjesec je Zemljin jedini prirodni satelit. On je je jedan od najvećih prirodnih satelita u Sunčevom sustavu, a najveći među planetarnim satelitima u odnosu na veličinu planeta oko kojeg kruži (njegov primarni ).

Mjesec je sekundarno najgušći satelit među onima čija je gustoća poznata (nakon Jupiterovog satelita Io ).

Za Mjesec se misli da je nastao prije otprilike 4,5 milijarde godina, nedugo nakon Zemlje.

Postoje nekoliko hipoteza za njegovo podrijetlo; najšire prihvaćeno objašnjenje je da je Mjesec nastao od ostataka nakon divovskog sudara između Zemlje i Marsa.

Mjesec ima sinkronu rotaciju sa Zemljom, uvijek pokazuje istu stranu Zemlji, a njegova bliža strana je obilježena istaknutim udarnim kraterima.

Mjesec redovito drugi najsjajniji vidljivi nebeski objekt na Zemljinom nebu nakon Sunca, što je izmjereno na površini Zemlje.

Njegova površina je zapravo tamna (iako se može pojaviti kao vrlo svijetla i bijela) i uz pomoć refleksije svjetla ima boju istrošenog asfalta.

Njegova važnost na nebu i njegova redoviti ciklusi faza su napravili da Mjesec ima važan kulturni utjecaj, jer od davnih vremena na jeziku, na kalendare, umjetnost i mitologiju.

No, David Icke ima drugačiju teoriju … vrlo zanimljivu. Podijelite sa svima koje znate!
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , ,