Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » NASA objavila kartu upitnih klimatskih promjena i globalnog zagrijavanja do 2100. godine i trebamo li se ozbiljno početi brinuti

NASA objavila kartu upitnih klimatskih promjena i globalnog zagrijavanja do 2100. godine i trebamo li se ozbiljno početi brinuti

nasa-mapa-2100U nekim dijelovima svijeta dnevne tamperature će se penjati do 45 stupnjeva

NASA je objavila zapanjujuću kartu svijeta koja pokazuje kako će klimatske promjene utjecati na Zemlju do 2100. godine. Svi podaci američke svemirske agencije izuzetno su zabrinjavajući i pokazuju velike promjene na našoj planeti u idućem stoljeću.

Svemirska agencija, koristeći trenutačna predviđanja klimatskih promjena, procijenila je kako će svjetska temperatura izgledati u 2100.

Prema stručnjacima koji su stvorili mapu, razina ugljičnog dioksida u Zemljinoj atmosferi će dosegnuti 935 dijelova na milijun (PPM). Za usporedbu trenutačna razina je 400 dijelova na milijun.

Očekuju razorne posljedice

Ako se predviđanje pokaže istinito, onda će se dijelovima svijeta morati izdržati nevjerojatno visoke temperature. U Africi, Indiji i Južnoj Americi dnevne temperature mogle bi dosezati visinu od 45 stupnjeva Celizijusa.

“NASA pokušava saznanja koje je skupila o našoj planeti primjeniti kako bi predvidjela i možda spriječila tragične situacije u budućnosti”, izjavio je Ellen Stofan, glavni znanstvenik u NASA-i.

Također je naglasio da klimatske promjene mogu imati razorne posljedice, uključujući suše, poplave i toplinske udare. Glavni cilj skupljanja podataka je pomoći vladama i organizacijama da smanje potencijalne rizike u budućnosti.

Nedavno je jedan od najpoznatijih istraživača klimatskih promjena priznao da je formula koja izračunava globalno zagrijavanje – POGREŠNA! Formula navodno izračunava 3 X veću temperaturu neko što treba biti. To znači da NASA, svemirska agencija koja se bavi Zemljom ….. ne govori istinu!!!!!
 
(telegram.hr)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , ,