Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » FEMINISTICE SADA KARAKTERIZIRAJU NEVJERU ┼ŻENA KAO ‘JEDNAKOST SPOLOVA’

FEMINISTICE SADA KARAKTERIZIRAJU NEVJERU ┼ŻENA KAO ‘JEDNAKOST SPOLOVA’

vjencanje-fenminizam┼Żene danas imaju vi┼íe vanbra─Źnih afera nego mu┼íkarci

Brak je u padu na cijelom Zapadu, tako da ne trebamo biti iznena─Ĺeni da bra─Źnu nevjeru po broju slu─Źajeva preuzmu ┼żene.

New Yor┼íki Magazine “Beta Male” potpuno je opravdao svoje ime nedavno nakon izlaska ─Źlanka, “┼Żene sada varaju kao i mu┼íkarci, ali s manje posljedica.”

─îlanak kojeg je napisala ┼żena, ima za cilj odgovoriti na pitanje je za┼íto se ovaj fenomen doga─Ĺa ve─çinom u simpati─Źnom svjetlu javnosti.

U ─Źlanku se navodi da mu┼íkarci, nakon ulaska u brak, trebaju biti potpuno spremni za slu─Źaj da ako ne uspiju zadovoljiti svoje ┼żene, ona ─çe ih tada varati, i nema ni┼íta lo┼íe u tome.

─îlanak po─Źinje le┼żernom anegdotom o tome kako je grupa mama u New Englandu varala svoje mu┼żeve, prije spominjanja “prekretnice u pohodu prema jednakosti”, da ┼żene danas imaju onoliko izvanbra─Źnih afera kao i mu┼íkarci.

Pisac, Alyssa Giacobbo, nudi niz ─Źimbenika za ovakav razvoj situacije – u rasponu od ┼żenskih hranitelja i ra┼íirenosti interneta – prije postizanja ┼íto ona vjeruje da je glavni krivac: ┼żene ┼żele “imati sve” i osje─çaju se ispuhane ako to ne postignu.

“┼Żene danas su sve vi┼íe svjesne alternativa monogamije i sklonije tra┼żiti da su sve njihove potrebe zadovoljene”, rekla je antropolog Helen Fisher.

“To je zato ┼íto je sre─ça, va┼żan dio braka. Manje ┼żena se udaje iz nu┼żde; umjesto toga, one se udaju da bi se zadovoljile. Ali to tako─Ĺer zna─Źi kad si nezadovoljan ne─Źim one imaju opravdanje da idu negdje drugdje.”

Stru─Źnjak ka┼że u ─Źlanku da je to nezadovoljstvo rezultat ravnopravne naravi braka. Familijarnost s mu┼żem donosi dosadu i ┼żelju za ne─Źim vi┼íe “spontanim”.

Dakle, ta ┼żelja se odnosi na ┼żenu koja u kasnim no─çnim satima ima sastanak sa ┼íefom, u skladu sa pri─Źom Alysse Giacobbo.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , ,