Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » FEMINISTICE SADA KARAKTERIZIRAJU NEVJERU ŽENA KAO ‘JEDNAKOST SPOLOVA’

FEMINISTICE SADA KARAKTERIZIRAJU NEVJERU ŽENA KAO ‘JEDNAKOST SPOLOVA’

vjencanje-fenminizamŽene danas imaju više vanbračnih afera nego muškarci

Brak je u padu na cijelom Zapadu, tako da ne trebamo biti iznenađeni da bračnu nevjeru po broju slučajeva preuzmu žene.

New Yorški Magazine “Beta Male” potpuno je opravdao svoje ime nedavno nakon izlaska članka, “Žene sada varaju kao i muškarci, ali s manje posljedica.”

Članak kojeg je napisala žena, ima za cilj odgovoriti na pitanje je zašto se ovaj fenomen događa većinom u simpatičnom svjetlu javnosti.

U članku se navodi da muškarci, nakon ulaska u brak, trebaju biti potpuno spremni za slučaj da ako ne uspiju zadovoljiti svoje žene, ona će ih tada varati, i nema ništa loše u tome.

Članak počinje ležernom anegdotom o tome kako je grupa mama u New Englandu varala svoje muževe, prije spominjanja “prekretnice u pohodu prema jednakosti”, da žene danas imaju onoliko izvanbračnih afera kao i muškarci.

Pisac, Alyssa Giacobbo, nudi niz čimbenika za ovakav razvoj situacije – u rasponu od ženskih hranitelja i raširenosti interneta – prije postizanja što ona vjeruje da je glavni krivac: žene žele “imati sve” i osjećaju se ispuhane ako to ne postignu.

“Žene danas su sve više svjesne alternativa monogamije i sklonije tražiti da su sve njihove potrebe zadovoljene”, rekla je antropolog Helen Fisher.

“To je zato što je sreća, važan dio braka. Manje žena se udaje iz nužde; umjesto toga, one se udaju da bi se zadovoljile. Ali to također znači kad si nezadovoljan nečim one imaju opravdanje da idu negdje drugdje.”

Stručnjak kaže u članku da je to nezadovoljstvo rezultat ravnopravne naravi braka. Familijarnost s mužem donosi dosadu i želju za nečim više “spontanim”.

Dakle, ta želja se odnosi na ženu koja u kasnim noćnim satima ima sastanak sa šefom, u skladu sa pričom Alysse Giacobbo.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , ,