Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » KatoliÄka Äasna sestra uhićena zbog ometanja programa cijepljenja u Keniji (VIDEO)

KatoliÄka Äasna sestra uhićena zbog ometanja programa cijepljenja u Keniji (VIDEO)

opatica-cijepljenje-crkvaKatoliÄka redovnica je uhićena prije neki dan zbog opstrukcije kampanje cijepljenja protiv ospica i rubeole u Nakura županiji u Keniji

Ministarstvo zdravstva je najavio da je kampanja koju je pokrenula kenijska vlade bila usmjerena prema 19 milijuna djece u dobi između 9 mjeseci i 14 godina.

Sestra Cecilija Kamau, ravnateljica katoliÄke misije pod pokroviteljstvom St Anthony akademije uhićena je nakon Å¡to ometala “imunizaciju” viÅ¡e od 700 uÄenika.

Zdravstveni djelatnik Nakuru županijae Samuel King’ori i patrola policije upali su na mjesto gdje se provodilo cijepljenje i uhitili sestru Kamau. Oni temelje njihovo uhićenje na “pritužbama” veznim za blokadu koju je Äasna provela protiv programa cijepljenja protiv ospica.

Zdravstveni zvaniÄnik je rekao da želi da se stopa cijepljenja poveća sa 91% na 100%. ÄŒini se da koriste bilo koji naÄin koji je potreban, ukljuÄujući i zatvaranje nevine redovnice.

KatoliÄka crkva je osudila uhićenje sestre Cecilia Kamau.

Biskup Nakuru KatoliÄe biskupije Maurice Muhatia nazvao je uhićenje “nesretnim Äinom”.

“Mi katolici smo Kenijci, a prema Ustavu, imamo pravo na slobodu izbora i govora”, rekao je biskup Muhatia.

“Ja osuÄ‘ujem ono Å¡to medicinsko osoblje radi … kako oni mogu zakljuÄati djecu u sobu i ubrizgati im cjepivo kao da su životinje?”, rekao je biskup.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,