Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Alan Greenspan: Venezuela proglašava VOJNI ZAKON (prijeki sud), Amerika je slijedeća

Alan Greenspan: Venezuela proglašava VOJNI ZAKON (prijeki sud), Amerika je slijedeća

greenspamAlan Greenspan je donio grozno upozorenje američkom gospodarstvu tijekom intervjua na Fox Newsu

Greenspan je rekao da se Venecuela spušta u izvanredno stanje (prijeki sud), SAD ide u istom smjeru.

Greenspan je upozorio da SAD ima “globalni problem nedostatka rasta produktivnosti”, koja vodi u predstojeću katastrofu.

(Wikipedia) Prijeki sud ili “vojni zakon” (Military law) je poseban pravni režim u cijeloj zemlji, ili u dijelu za vrijeme izvanrednog stanja, u cilju borbe protiv kriminalnih operacija kada je se operacija civilne vlasti smatra nedovoljnim.

Odlikuje se strogim kaznama za kaznena djela (obično smrtna kazna), ubrzanje kaznenog postupka i suspenzijom nekih građanskih prava i sloboda.

Vojni zakon ili prijeki sud se uvodi u slučaju neposredne ugroženosti države ili sigurnosti građana, odnosno, kada je građanski rat (ili ogromni građanski nemiri) ili osporavanje zakona.

Foxbusiness.com izvještava:

“Ono što FED radi na ovom stupnju je manje važno od onoga što su tržišta rade. A što tržišta počinju pokazivati nam je ubrzanje ponude novca po prvi put u dugo vremena … imamo globalni problem nedostatka rasta produktivnosti i to ne samo u Sjedinjenim Državama, ali to je prilično čest primjer u svijetu i to je bilo uzrokovano činjenicom da se populacija svugdje u zapadnom svijetu, stari, a mi ne potičemo dovoljno naših resursa za financiranje”, rekao je on.

Greenspan je rekao, glavna stvar s kojom se suočava naša zemlja i globalna ekonomija je dugoročni gospodarski rast.

“Naš problem nije recesija koja je kratkoročni ekonomski problem. Mislim da imamo vrlo dubok dugoročni problem gospodarskog rasta u vrijeme kada je zapadni svijet pogodio vrlo veliki val migracija.”

Sve više ljudi dobiva socijalnu pomoć, i to je zakonski propisano u svim našim zemljama. Veličina nema nikakve veze sa stopom rasta gospodarske aktivnosti, ali ako ostanemo na dnu gospodarskog rasta od dva posto u SAD-u i drugdje, nećemo biti u stanju financirati ono što smo već zakonski obvezno proveli”, rekao je on.

Bivši proračunski direktor Reagan David nedavno je rekao da bi Amerika mogla biti na rubu tržišnog ekonomskog kolapsa, ali Greenspan kaže: “ne trebamo ići tako daleko.”

“Od 1975. godine, zbroj bruto domaće štednje i prava kao postotak BDP-a je bio izuzetno ravan i što nam to govori je da smo na putu natrag u 1965. godinu u suštini kada je bio zlatni dolar u igri.”, rekao je on.

Greenspan, koji “nije baš” ljubitelj Donald Trumpa i Hillary Clinton razgovarao je njihovom protivljenju trgovanjem ponudama i zašto je to ključno za gospodarski rast.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , ,