Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Alan Greenspan: Venezuela progla┼íava VOJNI ZAKON (prijeki sud), Amerika je slijede─ça

Alan Greenspan: Venezuela proglašava VOJNI ZAKON (prijeki sud), Amerika je slijedeća

greenspamAlan Greenspan je donio grozno upozorenje ameri─Źkom gospodarstvu tijekom intervjua na Fox Newsu

Greenspan je rekao da se Venecuela spušta u izvanredno stanje (prijeki sud), SAD ide u istom smjeru.

Greenspan je upozorio da SAD ima “globalni problem nedostatka rasta produktivnosti”, koja vodi u predstoje─çu katastrofu.

(Wikipedia) Prijeki sud ili “vojni zakon” (Military law) je poseban pravni re┼żim u cijeloj zemlji, ili u dijelu za vrijeme izvanrednog stanja, u cilju borbe protiv kriminalnih operacija kada je se operacija civilne vlasti smatra nedovoljnim.

Odlikuje se strogim kaznama za kaznena djela (obi─Źno smrtna kazna), ubrzanje kaznenog postupka i suspenzijom nekih gra─Ĺanskih prava i sloboda.

Vojni zakon ili prijeki sud se uvodi u slu─Źaju neposredne ugro┼żenosti dr┼żave ili sigurnosti gra─Ĺana, odnosno, kada je gra─Ĺanski rat (ili ogromni gra─Ĺanski nemiri) ili osporavanje zakona.

Foxbusiness.com izvještava:

“Ono ┼íto FED radi na ovom stupnju je manje va┼żno od onoga ┼íto su tr┼żi┼íta rade. A ┼íto tr┼żi┼íta po─Źinju pokazivati nam je ubrzanje ponude novca po prvi put u dugo vremena … imamo globalni problem nedostatka rasta produktivnosti i to ne samo u Sjedinjenim Dr┼żavama, ali to je prili─Źno ─Źest primjer u svijetu i to je bilo uzrokovano ─Źinjenicom da se populacija svugdje u zapadnom svijetu, stari, a mi ne poti─Źemo dovoljno na┼íih resursa za financiranje”, rekao je on.

Greenspan je rekao, glavna stvar s kojom se suo─Źava na┼ía zemlja i globalna ekonomija je dugoro─Źni gospodarski rast.

“Na┼í problem nije recesija koja je kratkoro─Źni ekonomski problem. Mislim da imamo vrlo dubok dugoro─Źni problem gospodarskog rasta u vrijeme kada je zapadni svijet pogodio vrlo veliki val migracija.”

Sve vi┼íe ljudi dobiva socijalnu pomo─ç, i to je zakonski propisano u svim na┼íim zemljama. Veli─Źina nema nikakve veze sa stopom rasta gospodarske aktivnosti, ali ako ostanemo na dnu gospodarskog rasta od dva posto u SAD-u i drugdje, ne─çemo biti u stanju financirati ono ┼íto smo ve─ç zakonski obvezno proveli”, rekao je on.

Biv┼íi prora─Źunski direktor Reagan David nedavno je rekao da bi Amerika mogla biti na rubu tr┼żi┼ínog ekonomskog kolapsa, ali Greenspan ka┼że: “ne trebamo i─çi tako daleko.”

“Od 1975. godine, zbroj bruto doma─çe ┼ítednje i prava kao postotak BDP-a je bio izuzetno ravan i ┼íto nam to govori je da smo na putu natrag u 1965. godinu u su┼ítini kada je bio zlatni dolar u igri.”, rekao je on.

Greenspan, koji “nije ba┼í” ljubitelj Donald Trumpa i Hillary Clinton razgovarao je njihovom protivljenju trgovanjem ponudama i za┼íto je to klju─Źno za gospodarski rast.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , ,