Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » DALAJ LAMA: Putin je u pravu, SAD je stvorio ISIS

DALAJ LAMA: Putin je u pravu, SAD je stvorio ISIS

dalaj-lama-putinDalaj Lama je pohvalio ruskog predsjednika Vladimir Putina za njegov hrabar i nemilosrdan kri┼żarski rat protiv ISIS-a na Bliskom istoku, rekav┼íi kako vjeruje da je ameri─Źka vlada odgovorna za njihovo stvaranje

Duhovni vo─Ĺa tibetanskog budizma pozvao je Obamu upravu za promjenu ameri─Źke katastrofalne vanjske politike na Bliskom istoku prije nego ┼íto je prekasno.

Awdnews.com izvještava:

Njegova izjava je uslijedila u moskovskom kazali┼ítu Bolj┼íoj, gdje je otvorio 2. Dalaj Lama me─Ĺunarodni festival pod nazivom “Tibet: tradicija, umjetnost, filozofija i mir”.

U me─Ĺuvremenu, premijer Kine Li Keqiang otkazao je bilateralni sastanak s ruskim kolegom koji je trebao biti ovog tjedna u znak protesta protiv Dalaj Laminog posjeta Moskvi.

“Vjerujem da je poanta dana┼ínjeg bliskoisto─Źnog problema u politici Obamine administracije i uplitanja Saudijske Arabije u sirijsku krizu. Kad Saudijski klerici strastveno tvrde da predstavljaju Islam i staju uz bok kolja─Źa u Siriji; stoga oni daju radikalnim skupinama uvjerljivo opravdanje za svoje odvratne zlo─Źine protiv nedu┼żnih civila”, AFP je citirao protjeranog Tibetanskog duhovnog vo─Ĺu.

To je prvi put da ovaj osamdesetogodi┼ínji duhovni vo─Ĺa i dobitnik Nobelove nagrade za mir, napravi nevi─Ĺeni korak kritiziraju─çi Sjedinjene Dr┼żave i njene saveznike bogate naftom (Saudijce) za poticanje sekta┼íkog krvoproli─ça na bliskoisto─Źnoj strani, podr┼żavaju─çi tvrdokorne militante, poput ISIS-a i al-Nusre.

Dalaj Lama je dodao rekav┼íi da bi to bilo potpuno besmisleno i licemjerno da Saudijci osude nedavne teroristi─Źke napade u europskim metropolama, a opskrbljuju oru┼żjem i milijardama dolara same teroriste koji su po─Źinili pokolj Charlie Hebdo i teroristi─Źki napad u Parizu.

“… Nekoliko puta sam pozvao predsjednika Obamu da okon─Źa svoju katastrofalnu podr┼íku Saudijcima i njihovim teroristi─Źkim pomo─çnicima na Bliskom istoku, ali moji apeli su pali na gluhe u┼íi”, rekao najpoznatiji svjetski azilant.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , ,