Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » DALAJ LAMA: Putin je u pravu, SAD je stvorio ISIS

DALAJ LAMA: Putin je u pravu, SAD je stvorio ISIS

dalaj-lama-putinDalaj Lama je pohvalio ruskog predsjednika Vladimir Putina za njegov hrabar i nemilosrdan križarski rat protiv ISIS-a na Bliskom istoku, rekavši kako vjeruje da je američka vlada odgovorna za njihovo stvaranje

Duhovni vođa tibetanskog budizma pozvao je Obamu upravu za promjenu američke katastrofalne vanjske politike na Bliskom istoku prije nego što je prekasno.

Awdnews.com izvještava:

Njegova izjava je uslijedila u moskovskom kazalištu Boljšoj, gdje je otvorio 2. Dalaj Lama međunarodni festival pod nazivom “Tibet: tradicija, umjetnost, filozofija i mir”.

U međuvremenu, premijer Kine Li Keqiang otkazao je bilateralni sastanak s ruskim kolegom koji je trebao biti ovog tjedna u znak protesta protiv Dalaj Laminog posjeta Moskvi.

“Vjerujem da je poanta današnjeg bliskoistočnog problema u politici Obamine administracije i uplitanja Saudijske Arabije u sirijsku krizu. Kad Saudijski klerici strastveno tvrde da predstavljaju Islam i staju uz bok koljača u Siriji; stoga oni daju radikalnim skupinama uvjerljivo opravdanje za svoje odvratne zločine protiv nedužnih civila”, AFP je citirao protjeranog Tibetanskog duhovnog vođu.

To je prvi put da ovaj osamdesetogodišnji duhovni vođa i dobitnik Nobelove nagrade za mir, napravi neviđeni korak kritizirajući Sjedinjene Države i njene saveznike bogate naftom (Saudijce) za poticanje sektaškog krvoprolića na bliskoistočnoj strani, podržavajući tvrdokorne militante, poput ISIS-a i al-Nusre.

Dalaj Lama je dodao rekavši da bi to bilo potpuno besmisleno i licemjerno da Saudijci osude nedavne terorističke napade u europskim metropolama, a opskrbljuju oružjem i milijardama dolara same teroriste koji su počinili pokolj Charlie Hebdo i teroristički napad u Parizu.

“… Nekoliko puta sam pozvao predsjednika Obamu da okonča svoju katastrofalnu podršku Saudijcima i njihovim terorističkim pomoćnicima na Bliskom istoku, ali moji apeli su pali na gluhe uši”, rekao najpoznatiji svjetski azilant.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , ,