Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Apel iz Sjedinjenih Američkih Država cijelom svijetu: Pomozite nam u otporu prema zločinima koje čini Amerika

Apel iz Sjedinjenih Američkih Država cijelom svijetu: Pomozite nam u otporu prema zločinima koje čini Amerika

amerika-rat-zastavaJoš od vremena kraja Hladnog rata, Sjedinjene Države sustavno krše zabranu prijetnje korištenja sile koju propisuju Povela Ujedinjenih naroda i Kellogg Briand Pact

SAD su isklesale režim nekažnjivosti za sve zločine koje čine na temelju svog veta u Vijeću sigurnosti UN-a, nepriznavanje međunarodnih sudova i sofisticirani informacijski rat koji potkopava vladavinu prava s političkim opravdanjem za nezakonite prijetnje i uporabu sile.

Bivši tužilac u “Nürnberškom procesu”, Benjamin B. Ferencz je usporedio aktualnu američku politiku s ilegalnom politikom nacističke Njemačke o “preventivnom prvom udaru” za koju su njemački čelnici u Nürnbergu bili osuđeni za “agresiju” i osuđeni na smrt vješanjem.

2002. godine je pokojni senator Edward Kennedy opisao američku politiku nakon 9/11 kao doktrinu američkog imperijalizma u 21. stoljeću koju „niti jedna druga nacije ne može i ne smije prihvatiti“.

No, vlada Sjedinjenih Država je uspješno okupila saveznike u ad hoc koaliciju koja je poduprla prijetnje i napad na niz ciljanih zemalja, dok su druge zemlje mirno promatrale agresiju ili tek kolebljivo pokušavale održati međunarodno pravo.

U međuvremenu su Sjedinjene Države provodile svoju politiku „zavadi pa vladaj“ kako bi neutralizirale globalnu opoziciju, nametnule ratove koji su odnijeli milijune života, oko 2 milijuna, te gurnule zemlje u kaos i uništenje koje traje do danas.

Predstavnici civilnog društva u Sjedinjenim Državama i potpisani američki građani i grupe šalju ovaj hitan apel svim našim susjedima u međusobno sve bolje povezanom, ali prijetećem svijetu.

Molimo vas da se zaustavi pružanje vojne, diplomatske i političke potpore američkim prijetnjama ili uporabi vojne sile. Podržite nove inicijative za multilateralnu suradnju i vodstvo kojemu neće dominirati SAD, te da se krene u rješavanje međunarodnih sporova mirnim putem kako je predviđeno Poveljom UN-a.

Obvezujemo se podržavati i surađivati u međunarodnim naporima da se zajedno suprotstavimo i da se zaustavi naša zemlja koja sustavno napada i vrši druge ratne zločine.

Vjerujemo da će se svijet ujediniti da se sprovede Povelja UN-a, vladavina međunarodnog prava i naše zajedničko čovječanstvo može i mora natjerati SAD na poštivanje vladavine prava, što će donijeti trajan mir u svijetu kojeg svi dijelimo.

Ovaj apel će biti poslan svim svjetskim nacionalnim vladama. Apel možete pogledati OVDJE.
 
(altermainstreaminfo.com.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,