Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Apel iz Sjedinjenih Ameri─Źkih Dr┼żava cijelom svijetu: Pomozite nam u otporu prema zlo─Źinima koje ─Źini Amerika

Apel iz Sjedinjenih Ameri─Źkih Dr┼żava cijelom svijetu: Pomozite nam u otporu prema zlo─Źinima koje ─Źini Amerika

amerika-rat-zastavaJo┼í od vremena kraja Hladnog rata, Sjedinjene Dr┼żave sustavno kr┼íe zabranu prijetnje kori┼ítenja sile koju propisuju Povela Ujedinjenih naroda i Kellogg Briand Pact

SAD su isklesale re┼żim neka┼żnjivosti za sve zlo─Źine koje ─Źine na temelju svog veta u Vije─çu sigurnosti UN-a, nepriznavanje me─Ĺunarodnih sudova i sofisticirani informacijski rat koji potkopava vladavinu prava s politi─Źkim opravdanjem za nezakonite prijetnje i uporabu sile.

Biv┼íi tu┼żilac u “N├╝rnber┼íkom procesu”, Benjamin B. Ferencz je usporedio aktualnu ameri─Źku politiku s ilegalnom politikom nacisti─Źke Njema─Źke o “preventivnom prvom udaru” za koju su njema─Źki ─Źelnici u N├╝rnbergu bili osu─Ĺeni za “agresiju” i osu─Ĺeni na smrt vje┼íanjem.

2002. godine je pokojni senator Edward Kennedy opisao ameri─Źku politiku nakon 9/11 kao doktrinu ameri─Źkog imperijalizma u 21. stolje─çu koju ÔÇ×niti jedna druga nacije ne mo┼że i ne smije prihvatitiÔÇť.

No, vlada Sjedinjenih Dr┼żava je uspje┼íno okupila saveznike u ad hoc koaliciju koja je poduprla prijetnje i napad na niz ciljanih zemalja, dok su druge zemlje mirno promatrale agresiju ili tek kolebljivo poku┼íavale odr┼żati me─Ĺunarodno pravo.

U me─Ĺuvremenu su Sjedinjene Dr┼żave provodile svoju politiku ÔÇ×zavadi pa vladajÔÇť kako bi neutralizirale globalnu opoziciju, nametnule ratove koji su odnijeli milijune ┼żivota, oko 2 milijuna, te gurnule zemlje u kaos i uni┼ítenje koje traje do danas.

Predstavnici civilnog dru┼ítva u Sjedinjenim Dr┼żavama i potpisani ameri─Źki gra─Ĺani i grupe ┼íalju ovaj hitan apel svim na┼íim susjedima u me─Ĺusobno sve bolje povezanom, ali prijete─çem svijetu.

Molimo vas da se zaustavi pru┼żanje vojne, diplomatske i politi─Źke potpore ameri─Źkim prijetnjama ili uporabi vojne sile. Podr┼żite nove inicijative za multilateralnu suradnju i vodstvo kojemu ne─çe dominirati SAD, te da se krene u rje┼íavanje me─Ĺunarodnih sporova mirnim putem kako je predvi─Ĺeno Poveljom UN-a.

Obvezujemo se podr┼żavati i sura─Ĺivati u me─Ĺunarodnim naporima da se zajedno suprotstavimo i da se zaustavi na┼ía zemlja koja sustavno napada i vr┼íi druge ratne zlo─Źine.

Vjerujemo da ─çe se svijet ujediniti da se sprovede Povelja UN-a, vladavina me─Ĺunarodnog prava i na┼íe zajedni─Źko ─Źovje─Źanstvo mo┼że i mora natjerati SAD na po┼ítivanje vladavine prava, ┼íto ─çe donijeti trajan mir u svijetu kojeg svi dijelimo.

Ovaj apel ─çe biti poslan svim svjetskim nacionalnim vladama. Apel mo┼żete pogledati OVDJE.
 
(altermainstreaminfo.com.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,