Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Emisija ‘Klopka’ o cijepljenju: Izbor je ljudsko pravo, naro─Źito kad obavezu ne prati odgovornost

Emisija ‘Klopka’ o cijepljenju: Izbor je ljudsko pravo, naro─Źito kad obavezu ne prati odgovornost

klopka-cijepljenjeZadnja emisija ‘Klopke’ otvorila je kontroverznu temu – je li obavezno cijepljenje najbolje rje┼íenje i stoji li velika odgovornost iza isto tako velike obaveze

Go┼í─çe su tako bile ─Źlanice Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata – ─Éula Ru┼íinovi─ç Sunara, mr. sc., dr. med., Lidija Gajski, dr. med. i Ivana Dela┼í, dr. vet., a telefonom su se javili dr. sc. Anita Lauri Korajlija, doc. koja je provela zanimljivo istra┼żivanje o navikama cijepljenja u Hrvatskoj, te Mato Kutli─ç, roditelj koji je svoju djecu odbio cijepiti.

Voditelj je u vi┼íe navrata tijekom emisije naglasio kako je u studio pozvao i prakti─Źki sve mjerodavne institucije koje preporu─Źuju i obavljaju cijepljenje, no nitko se nije odazvao ‘zbog neodgodivih obaveza’.

Ve─ç je u po─Źetku zaklju─Źeno kako se s cjepivom radi o ‘na─Źelu predostro┼żnosti’, koje je u ovom slu─Źaju zapravo amerikanizirano europsko naslije─Ĺe.

─îitav niz opasnih nuspojava, indikacija i te┼íkih oboljenja poput autizma (┼żiva i aluminij u cjepivu), epilepsije (putem meningitisa i encefalitisa), alergije, dijabetesa tipa 1, ADHD-a i druge spominju se nakon cijepljenja, no zdravstveni sustav i institucije unato─Ź velikom broju slu─Źajeva ne ┼żele iste klasificirati kao posljedice cijepljenja, unato─Ź sna┼żnim indicijama.

Svi koji se pak odlu─Źe odbiti cijepiti bivaju etiketirani kao ‘antivakcinacijski pokret’, te se nazivaju ‘┼íarlatanima’, ‘teoreti─Źarima zavjera’, ‘new agerima’, a jedna studija je pak za promotore necijepljenja ustvrdila da se radi o ‘paranoidnim alternativcima i neuroticima bez znanja i izobrazbe’, te je rije─Ź o ‘izuzetno mo─çnom lobiju alternativnih medicinara’.


Mediji pak igraju svoju ulogu pa vri┼íte naslovi poput ‘Zbog odbijanja cijepljenja, EU je poput zemalja tre─çeg svijeta’. Sankcije za necijepljenje se┼żu od prekr┼íajnih i kaznenih prijava, pa do zatvora i oduzimanja djece zbog ‘te┼íkih povreda dje─Źjih prava’.

Gosti su kasnije raspravljali o famoznoj studiji kirurga Andrewa Wakefielda, te doktorici Heviston i drugim primjerima.

Tu su bile i teze ‘Za┼íto se necijepljenih osoba boje oni koji su cijepljeni?’ i ‘Zarada od cijepljenja je mala ili ne postoji, rije─Ź je o prakti─Źki humanitarnoj pomo─çi’, koju ┼íire farmaceuti.

Na pitanje bi li s obzirom na tvrdnje o bespogovornoj koristi cijepljenja lije─Źnici koji ga preporu─Źuju pred odvjetnikom potpisali izjavu o kaznenoj i materijalnoj odgovornosti – odgovor je glasio jednoglasno ‘Ne’.

Na kraju se prokomentirao i video isje─Źak u kojem Bill Gates govori o smanjenju broja stanovnika masovnim cijepljenjem, te su gosti raspravljali o tome kako ljudi ne cijepe djecu i gdje prona─çi informacije o samom cijepljenju.
 

 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,