Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Vlada SAD-a po─Źela napla─çivati ÔÇőÔÇőporez na prikupljanje ki┼ínice

Vlada SAD-a po─Źela napla─çivati ÔÇőÔÇőporez na prikupljanje ki┼ínice

prikupljanje-kisnicaStanovnici u ameri─Źkoj dr┼żavi Ohio koji ┼żele skupljati ki┼ínicu u svojim dvori┼ítima ─çe morati platiti obavezni porez nametnut od strane lokalne samouprave

Svaki stanovnik koji ima instalaciju za skupljanje ki┼ínice ili ba─Źvu za ki┼ínicu u svom dvori┼ítu ─çe morati platiti 31 dolar poreza za tu privilegiju.

Wearechange.org izvještava:

Pro┼íli tjedan, Sunce Post je izvijestio da ─çe porez biti samo 1 dolar za jednu instaliranu ki┼ínu ba─Źvu.

To se temelji na Pravilniku o ki┼ínici i ba─Źvama koji je Gradsko vije─çe odobrilo 7. svibnja. Pravilnik osnovnih propisa za ba─Źve za ki┼ínicu.

Pravilnik – ─Źini se navodi da je gradska naknada za “skladi┼íni kontejner olujne vode” 1 dolar.

Me─Ĺutim, izgleda vara.

Ono ┼íto pravilnik nije rekao je da je prema drugom prethodnom postoje─çem pravilniku – ta baza iznosi 30 dolara za skladi┼ítenje oborinske vod u kontejneru, a i drugih vodovodnih predmeta.

Dakle, za izra─Źunavanje poreza na sakupljanje ki┼ínice, stanovnici bi trebali po─Źeti sa 30 dolara, a zatim dodati po 1 dolar za svaku ba─Źvu koju ┼żele instalirati.

Paul Deichmann, gradski in┼żenjer, smatra da je porez na ki┼ínicu donesen nakon 2008. godine. On je ostao nepromijenjen od tada.

Osim toga, grad je dodao novi porez za uklanjanje ki┼ínih ba─Źava sa zemlji┼íta. To ─çe ko┼ítati 30 dolara osnovne naknade plus 50 dolara za svaki sustav sakupljanja ki┼ínice, ┼íto ─Źini ukupno 80 dolara.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , ,