Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » OSLOBOĐENJE OD VALUTNOG ROPSTVA: Kina će potiho zamijeniti sustav dolara sa zlatnim standardom

OSLOBOĐENJE OD VALUTNOG ROPSTVA: Kina će potiho zamijeniti sustav dolara sa zlatnim standardom

zlato-dolar-kinaKina se tiho priprema za zamjenu sustava američkog dolara s novim zlatnim standardom, kako zapadne valute kao što su euro i dolar padaju u ponor

Kineska vlada je počela kupnju rudnika zlata širom svijeta u nastojanju da dominira na tržištu.

Veteranstoday.com izvještava:

Ako pogledamo pobliže sve korake vlade Pekinga od globalne financijske krize 2008. godine, preko azijske infrastrukture investicijskih banaka, BRICS banke, bilateralne sporazume sa Rusijom da bi se zaobišao dolar, postaje jasno da Zhou i vodstvo u Peking ima dugoročnu strategiju.

Kao što je britanski ekonomist David Marsh istaknuo u odnosu na nedavne primjedbe u Parizu, Nanjing II o Zhou,

“Kina se počela nakrcavati, pragmatično, ali sigurno, se kreće prema rezervnom multi-valutnom sustavu u srcu svjetskog financijskog poretka”.

Od prijema Kine u odabranu skupinu MMF-a i proglašenje SDR valute prošlog studenog, multi-valutni sustav, kojeg Kina naziva “4 + 1″ će se sastojati od eura, funte, jena i juana (4), koje će koegzistirati sa dolarom. To su pet temeljnih sastvanica SDR-a.

Zlatna budućnost

Rusija i Kina ne stoje kao jeleni koji stoje na cesti dok ih osvjetljava automobil u noći. Oni su se kreće prema naprijed … sve bržim tempom sada.

Ipak, kineska alternativa dominaciji američkog dolara je daleko više nego papir valute SDR-a koji se promovira.

Kina je jasno krenula s ciljem ponovne uspostave međunarodnog zlatnog standarda, vjerojatno ne  na onome koji se temeljio na bankrotiranoj ideji iz Bretton Woodsa, zlatnog strandarda koji je predsjednik Richard Nixon jednostrano ukinuo u kolovozu 1971. godine, kada je rekao svijetu da će morati progutati papirnate dolara u budućnosti.

U tom trenutku globalne inflacije, dolar je počeo tonuti u ono što će budući gospodarski povjesničari, bez sumnje nazvati “Najvećom inflacijom”.


Po jednoj procjeni, svjetski promet dolara je porastao za oko 2500% u razdoblju između 1970. i 2000. Od tada je promet do danas porastao i više od 3.000%. Bez zakonskih uvjeta i podrške štampanja svojih dolara za fiksni iznos zlata, nije bilo više nikakvih prepreka za globalnu dolarsku inflaciju.

Tako dugo dok je svijet prisiljen da uđe u sustav dolara za podmirenje računa za ulje, žito, druge robe, Washington može ispisivati bezbroj čekova s malo straha od odbacivanja, štampajući “dovoljno sredstava”.

U kombinaciji s činjenicom da je tijekom tog istog vremenskog razdoblja od 1971. došlo do tihog državnog udara od strane banaka Wall Streeta koje su otele bilo koji privid predstavničke demokracije i pravila Ustav vezanih za dolar. Stvaranje dolara je bilo izvan kontrole, sve do danas.

Od 2015. godine Kina se kreće vrlo jasno u smjeru da zamijeni London i New York na području burze i zlatnog strandarda.

U svibnju 2015. godine, Kina je objavila da je postavila državni Zlatni investicijski fond. Cilj je bio stvoriti bazen, u početku od 16 milijardi dolara, koji će biti najveći svjetski fond za potporu fizičkog zlata i rudarskih projekata.

Kao što je Kina izrazila, cilj je omogućiti euroazijskim zemljama da duž Puta svile povećaju zlatnu potporu svojih valuta.

Zemlje duž Puta svile, zemlje unutar BRICS-a sadrže većinu ljudi na svijetu te prirodne i ljudske resurse potpuno neovisne o bilo kojoj zamlji Zapada.

Malo poznata činjenica je da Južna Afrika više nije svjetski “zlatni kralj”. Ona je sada samo broj 7 u godišnjoj proizvodnji zlata. Kina je broj jedan i Rusija broj dva.

Dana 11. svibnja, neposredno prije stvaranja kineskog novog zlatnog fonda, China National Gold Group Corporation je potpisala ugovor s ruskom grupom za rudarenje zlata, Polyus Gold, najvećim ruskim proizvođačem zlata, jednim od deset najboljih u svijetu.

Dvije tvrtke će istražiti zlatne resurse poput onoga u području Natalke u Rusiji u krajnjem istočnom dijelu Magadana.

Zlato je uistinu na početku renesanse.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , ,