Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEORIJE ZAVJERE » JEDNA SVJETSKA RELIGIJA DOLAZI: FRANJO PRIGRLIO VRHOVNOG ISLAMSKOG KLERIKA U VATIKANU

JEDNA SVJETSKA RELIGIJA DOLAZI: FRANJO PRIGRLIO VRHOVNOG ISLAMSKOG KLERIKA U VATIKANU

PAPA-FRANJO-SVJETSKA-RELIGIJA“Papa je prigrlio glavnog imama na povijesnom vatikanskom sastanku u poku┼íaju da spoji katoli─Źku ili muslimansku crkvu zajedno”. Dakle, koju nam vrstu “poruke” papa Franjo poku┼íava prenijeti?

Kada se Franjo susreo sa vrhovnim islamskim klerikom Sheikh Ahmed al-Tayebom u ponedjeljak, on mu je rekao da je “na┼í susret je poruka”.

Dakle, koju nam vrstu “poruke” papa Franjo poku┼íavao prenijeti? Sheikh Ahmed al-Tayeb je Veliki Imam Al-Azhar d┼żamije u Kairu, a neki su ga opisali kao “najve─çu li─Źnost u sunitskom islamu”.

Daily Mail je rekao da je sastanak izme─Ĺu njih dvojice bila “povijesna ponuda za ponovno otvaranje dijaloga izme─Ĺu dviju crkava”, a kao ┼íto ─çete vidjeti u nastavku ovo je jo┼í jedan od dugih niza poku┼íaja pape Franje da izgradi mostove izme─Ĺu katoli─Źanstva i raznih drugih vjera. Na kraju, ┼íto mi imamo od svega toga?

Je li mogu─çe da Franjo postavlja temelje za svjetsku super crkvu” i nadolaze─çu jednu svjetsku religiju, kako su David Wilkerson i mnogi drugi su upozoravali?

Franjo je bio siguran kad je zagrlio Sheikh Ahmed al-Tayeba, a dosta novinara je dokumentiralo taj trenutak. Slijedi izvadak iz ─Źlanka Daily Mail pod nazivom “Papa je prigrlio glavng imama na povijesnom vatikanskom sastanku u poku┼íaju da spoji katoli─Źku ili muslimansku crkvu zajedno” …

“Franjo je prihvatio velikog imama Al-Azhara, presti┼żnog sunitskog muslimanskog sredi┼íta u─Źenja, u povijesnom poku┼íaju ponovnog otvaranja dijaloga izme─Ĺu dviju crkava.

U vrijeme porasta islamskih ekstremisti─Źkih napada na kr┼í─çane, ┼íeik Ahmed el-Tayyib je fotografiran kako grli Franju tijekom posjeta u Apostolskoj pala─Źi u Vatikanu.”

Ovaj susret dolazi u kontekstu nekih vrlo znati┼żeljnih izjava pape o islamu i kr┼í─çanstvu u zadnje vrijeme. Ako ne znate ┼íto pri─Źa, ovdje je jedan primjer …

“Danas, ja ne mislim da postoji strah od islama kao takvog, nego ISIS-a i njegovog osvaja─Źkog rata, koji je djelomi─Źno sastavljen od islama”, rekao je papa za francuski dnevnik La Croix.

Istina je da je ideja o osvajanju svojstvena du┼íi islama, me─Ĺutim, tako─Ĺer je mogu─çe interpretirati taj cilj u Evan─Ĺelja po Mateju, gdje je Isus ┼íalje svoje u─Źenike svim narodima, po istoj ideji osvajanja“.

Papa je tako─Ĺer rekao da se “boji” za “kr┼í─çanske korijene Europe”, jer, prema njemu, oni se “kolonijalne naravi” i pozvao europske zemlje da “integriraju” muslimanske imigrante u Europu.

“Ova integracija je sve vi┼íe potrebna danas, jer, kao rezultat sebi─Źne potrage za dobrobiti, Europa prolazi kroz te┼íki problem opadanja nataliteta”, naveo je on. “Demografska praznina u razvoju.”


U drugom slu─Źaju, Papa je izjavio da su “kr┼í─çani i muslimani bra─ça i sestre”. Franjo izgleda kao da ima jaku ┼żelju za oslikavanjem kr┼í─çanstva i islama kao dvije strane iste medalje, i on je poduzeo korake kako doprijeti do muslimana koje ni jedan drugi papa u povijesti nije u─Źinio. Kako bi to ilustrirali, ┼żelimo podijeliti pro┼íireni izvod iz jedne od na┼íih prethodnih ─Źlanaka …

“Vrlo rano u svom papinstvu, on je ovlastio “islamske molitve i ─Źitanje iz Kurana” u Vatikanu po prvi put u povijesti. I kao ┼íto smo dokumentirali u prethodnom ─Źlanku pod naslovom, za vrijeme svog boravka u katedrali svetog Patrika na Manhattanu on im je pojasnio da on vjeruje da kr┼í─çani i muslimani ┼ítuju istog Boga.”

“┼Żelio bih izraziti dva osje─çaja za svoju muslimansku bra─çu i sestare: Prije svega, moje ─Źestitke da su proslavili blagdan ┼żrtve. Ja bi ┼żelio da moj pozdrav bude toplije. Moji osje─çaji bliskosti, u lice tragedije. Tragedija koju su pretrpjeli u Meki.

U ovom trenutku, ja predstavljam sigurnost moje molitve. Ja se ujedinjujem sa svima vama. Molitva za svemogu─çeg boga, sve milostivog.”

U islamu, jedna od osnovnih imena Alahovih je “Svemilosrdni jedan”. Ako sumnjate u to, samo napraviti Google pretra┼żivanje. A to sigurno nije bio prvi put da je Franjo koristio takav jezik.

Jeste li po─Źeli dobivati sliku o ─Źemu se ovdje radi?

Tu je vrlo jasan obrazac razvoju. Franjo vjeruje da kr┼í─çani i muslimani ┼ítuju istog Boga, a on ┼żeli da znamo da on smatra da islam bude savr┼íeno prihvatljiv na─Źin tra┼żenja Boga.

Ako sumnjate u to na bilo koji na─Źin, ┼żelimo da pogledate ovaj video koji je objavljen od strane Vatikana u sije─Źnju 2016. (video dolje)

U ovom video, Franjo obja┼ínjava da ljudi diljem svijeta “tra┼że Boga ili susret s Bogom na razli─Źite na─Źine”, te da “postoji samo jedna izvjesnost za sve: svi smo djeca Bo┼żja”.

Na oko 20 sekundi u videu, vjerski vo─Ĺe iz razli─Źitih velikih religija su prikazani govore─çi u ┼íto oni vjeruju. Kao prvo, ┼żena budist izjavljuje “Vjerujem u Budu”.

Drugo, ┼żidovski rabin izjavljuje: “Vjerujem u Boga”. Tre─çe, katoli─Źki sve─çenik ka┼że da “Vjerujem u Isusa Krista”, i na kraju islamski vo─Ĺa izjavljje: “Vjerujem u Boga, Allaha”.

Ako niste vidjeli ovaj video , to je jedna od naj─Źudnijih stvari koje sam ikad vidio na YouTubeu.

Postalo je veoma jasno da papa Franjo vjeruje da su sve glavne religije potpuno valjani putevi do istog Boga, i gotovo ne postoji nikakva dilema oko toga.

To samo pokazuje koliko smo kasno shvatili tu igru.

Jedna svjetska religija koja je prorokovana prije gotovo 2000 godina u knjizi Otkrivenja i po─Źinje dolaziti u stvarnost, a svjedoci smo da su se doga─Ĺaji posljednjih dana po─Źeli razvijati ispred na┼íih o─Źiju.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,