Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Japanski istraživači uspješno prenijeli električnu energiju bežičnim putem poput Nikole Tesle

Japanski istraživači uspješno prenijeli električnu energiju bežičnim putem poput Nikole Tesle

TESLA-BEZICNA-ENERGIJAJapanski istraživači su uspješno prenijeli električnu energiju bežičnim putem do cilja pomoću mikrovalova

To potvrđuje velik dio posla kojeg je Nikola Tesla učinio na bežičnoj komunikaciji prije jednog stoljeća.

Prema Japanskoj Aeronautičkoj Istraživačkoj Agenciji ili JAXA, istraživači su bili u stanju transformirati 1,8 kilovata električne energije u mikrovalove i prenijeti energiju u prijemnik koji se nalazio 55 metara dalje.

U eksperimentu provedenom nedavno u laboratoriju Hyogo u zapadnom Japanu, mikrovalovi su uspješno pretvoreni u istosmjernu električnu struju.

“Ovakav prijenos energije je bio prvi u svijetu. Poslali smo velike izlazne mikrovalove bežično na mali cilj”, rekao je glasnogovornik JAXA-e.

U novoj generaciji svemirskih solarnih panela, sunčeva svjetlost bi se sakupljala u geostacionarnoj orbiti i prenosila do prijemnika na Zemlji.

Za razliku od solarnih panela postavljenih na Zemlji, solarni paneli u svemiru bi mogli skupljati energiju oko 24 sata dnevno jer na njih ne utječu vremenske neprilike.

Ako se implementira, mikrovalni solarni sateliti bi se postavili na oko 35.000 kilometara od Zemlje.

Istraživači “ciljaju praktičnu uporabu u 2030-im”, rekao je Yasuyuki Fukumuro, istraživač JAXA-e.

Prema JAXA-i, prijemnik postavljen na Zemlji sa radijusom od oko 3 kilometra bi mogao stvoriti do jednog gigawatta električne energije, otprilike isto kao i jedan nuklearni reaktor.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , ,