Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » RUSIJA: Rak je zapadni izum! Evo dokaza

RUSIJA: Rak je zapadni izum! Evo dokaza

putin-lijecnikNova studija tvrdi da “nema ništa u prirodnom okruženju što može uzrokovati rak

“Tako da je rak bolest koju je stvorio čovjek, kroz onečišćenje, promjene u našoj prehrani i načinu života.”

Postoji uzrečica još od davnina u istočnim pokrajinama Rusije: “Rak je zapadni izum”.

Sada zahvaljujući britanskoj studiji, ova izreka je dokazano točnom, a te babuške (bake) sada mogu reći reći “rekla sam ti.”

Istraživači sa Sveučilišta u Manchesteru KNH, Centra za biomedicinsku egiptologiju došli su do zaključka da je rak bolest koju je 100 posto uzrokovana čovjekovim djelovanjem, te da je uzrokovana modernim pojavama kao što su zagađenje, kemikalije, stres i prehrana.

Rak je postojao i u drevnom svijetu, ali vrlo rijetko, utječući na samo jednu osobu na stotinu, za razliku od danas kada rak utječe na jednu od svake dvije osobe u zapadnom svijetu.

Ovi rezultati odražavaju ono što su babuške govorile uvijek. One su koristile poznatu frazu da bi upozorile ljude protiv prehrane zapadnom hranom: fast food hrana, mikrovalna jela, ili sjedilački način života ispred ekrana računala i TV-a.

Britanska studija analizirala je povijesne ostatke i literaturu iz starog Egipta i Grčke, kao i ranijih razdoblja, a studija objavljena u časopisu Nature Reviews Cancer, istaknula je kako su istraživači otkrili samo jednu pojavu raka dok su istraživali stotine egipatskih mumija.


Osim toga, pronašli su vrlo malo referenci o bolesti u razdoblju literature, što ukazuje da je broj oboljelih od raka bio vrlo rijedak u tom razdoblju.

Međutim, nakon industrijske revolucije, stope oboljelih od raka su otišle u nebo u zapadnim društvima, posebice među djecom, što dokazuje da je eksplozija oboljelih od raka nije jednostavno pala kod ljudi koji žive duže u današnje vrijeme.

Bolest stvorena od čovjeka

“U industrijaliziranim društvima, rak je druga bolest po uzroku smrti odmah nakon kardiovaskularne bolesti. No, u davna vremena, on je bio izuzetno rijedak”, rekao je prof Rosalie David, fakulteta Life Sciences.

“Ne postoji ništa u prirodnom okruženju što može uzrokovati rak. Tako da to mora biti bolest koju je uzrokovao čovjek, od onečišćenja, promjene u našoj prehrani i načinu života.”

“Ono što je važno kod naše studije je da daje povijesnu perspektivu ove bolesti”, nastavila je.

“Mi možemo napraviti vrlo jasne podatke o stopama raka u društvima jer imamo potpuni pregled. Mi smo istraživali tisućljeća, a ne sto godina, i imamo masu podataka pomoću kojih možemo zeključiti gore navedeno.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,