Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PROIZVOĐAČI ORUŽJA UHVAĆENI KAKO SLAVE FINANCIJSKI USPJEH SIRIJSKOG RATA I ISIS-A (AUDIO)

PROIZVOĐAČI ORUŽJA UHVAĆENI KAKO SLAVE FINANCIJSKI USPJEH SIRIJSKOG RATA I ISIS-A (AUDIO)

iron-man-oruzjeNa konferenciji Credit Suissea u West Palm Beachu, predstavnici najvećih proizvođača oružja u Americi su govorili svojim ulagačima o tome koliko dobro poslovanje ide u ovim vremenima globalnog rata

Predstavnici najboljih tvrtki kao što su Raytheon, Oshkosh, i Lockheed Martin bili su nazočni proslavi eskalacije sukoba na Bliskom istoku i Africi.

Izvršni dopredsjednik kompanije Lockheed Martin Bruce Tanner je održao govor i otvoreno hvalio “indirektne” koristi koje proizvođači oružja vide kao posljedicu rata u Siriji. Jedan dio njegovog govora je bio snimljen od nekoga iznutra i podjeljen na internetu nekoliko sati nakon konferencije.

U audio snimci koja je snimljena, Tanner raspravlja o mnogim nedavnim problemima na Bliskom istoku, i o eskalaciji sukoba u Siriji i Turskoj. Istaknuo je kako ti sukobi mogu dovesti do povećanja prodaje proizvoda za njihove tvrtke.

Tanner je rekao da je povećanje sukoba izazvalo “neizbježni porast zbog dinamike tog okruženju i naših proizvoda u toj regiji.”

Prema izvorima, u drugom govoru na konferenciji, Wilson Jones, predsjednik proizvođača tvrtke Oshkosh, rekao da “kako prijetnja ISIS-a raste, postoji više zemalja zainteresiranih za kupnju Oshkoshovih M-ATV oklopnih vozila.”

Glavni izvršni direktor tvrtke Raytheon Tom Kennedy se također pridružio u neformalnom slavlju, rekavši da njegova tvrtka doživila “značajan porast prodaje rješenja za obranu u cijeloj regiji u više zemalja na Bliskom istoku”.
 

 
Uz rastuće ratove, proizvođači su također slavili činjenicu da je obrambenom sektoru nedavno bilo odobreno 607 milijarde dolara budžeta od strane vlade.

“Naši programi su dobro podržani [u proračunu]. Mislimo da smo napravili dobar posao”, zaključio je Tanner.

U nedavnom izvješću novinar Glenn Greenwald je istaknuo da su cijene dionica za proizvođače oružja naglo porasle odmah nakon terorističkih napada u Parizu prošle godine.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , ,