Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » UDARNA VIJEST: Senat usvojio prijedlog zakona koji dopu┼íta omogu─çava ameri─Źkim obiteljima da podignu optu┼żnice protiv Saudijske Arabije zbog napada 11. rujna

UDARNA VIJEST: Senat usvojio prijedlog zakona koji dopu┼íta omogu─çava ameri─Źkim obiteljima da podignu optu┼żnice protiv Saudijske Arabije zbog napada 11. rujna

obama-arabija-11-rujanAmeri─Źki Senat ju─Źer je jednoglasno usvojio prijedlog zakona koji omogu─çava Amerikancima da tu┼że druge dr┼żave za teroristi─Źke napade na ameri─Źkom tlu, unato─Ź sna┼żnoj opoziciji iz Bijele ku─çe

U zapanjuju─çem ukoru predsjednika Obame na upozorenje od veta, i prijetnjom Saudijske Arabije da ─çe poku┼íati sru┼íiti ameri─Źku ekonomiju rasprodaju─çi svoje ameri─Źke posjede, ameri─Źki Senat je jednoglasno usvojio prijedlog zakona koji bi omogu─çio Amerikancima da tu┼że strane vlade za teroristi─Źke napade po─Źinjena na tlu Amerike.

U jednom od veoma rijetkih trenutaka, Senat je jednoglasno glasovao za “Pravdu protiv sponzora akta terorizma” pod pokroviteljstvom John Cornyna i Chuck Shumera.

Zakonodavstvo se sada seli u SAD Zastupni─Źki dom, koji ima svoju verziju zakona.

“Ovaj zakon je vrlo blizak i drag je mome srcu jer sam gra─Ĺanin New Yorka, i to bi omogu─çilo ┼żrtvama 9/11 da slijede barem nekakvu malu mjeru pravde”, rekao je senator Charles Schumer, demokrat iz New Yorka.

Izglasani prijedlog zakona ne podr┼żava poznatog ratni jastreb, senator ju┼żne Karoline Lindsey Graham, navode─çi zabrinutost da ─çe potencijalni zakon omogu─çiti stranim vladama da krenu podizati tu┼żbe protiv CIA-e koja je u zadnjih 50 godina izazivala revolucije ┼íirom svijeta. No nedavno je Graham odustao od nepodr┼żavanje ovog zakona.

Dvostrana─Źki prijedlog zakona je jo┼í vi┼íe potaknuo prijetnje i poljuljao ve─ç napete odnose ovih dviju zemalja u svezi dugogodi┼ínjeg saveza kroz petrodolar izme─Ĺu SAD-a i Saudijske Arabije.

Kao ┼íto smo ranije izvijestili, Saudijci su upozorili Obaminu upravu da, ako prijedlog zakona postane zakon, kraljevstvo ─çe prodati svoje vlastite udjele u SAD-u i poku┼íati sru┼íiti ameri─Źku ekonomiju.

U odgovoru, Bijela ku─ça predsjednika Obame je jasno namjeravala staviti veto na prijedlog zakona, koji ako bi pro┼íao otvorio bi se put za podizanje optu┼żnica obitelji ┼żrtava 11. rujna protiv Saudijske Arabije.


“S obzirom na dug popis problema koji su vezani za 11. rujna … te┼íko je zamisliti scenarij u kojem bi predsjednik potpisao zakon, koji je trenutno u izradi”, rekao je glasnogovornik Bijele ku─çe tajnik Josh Earnest pro┼ílog mjeseca, i nastavio, “Zemlja s modernim i velikim gospodarstvom kao ┼íto je Saudijska Arabija ne bi imala koristi od destabilizacije globalnog financijskog tr┼żi┼íta, kao ni Sjedinjene Dr┼żave.”

Prijedlog zakona se suo─Źava sa otporom u Zastupni─Źkom domu, kao i sa zvu─Źnicima poput Paul Ryana: “Mislim da ga moramo dobro pregledati ovaj zakon kako bi bili sigurni da ne ─Źinimo pogre┼íke sa na┼íim saveznicima i da ne uhvatimo ljude u to koji ne bi trebali biti uhva─çeni u to”, rekao je pro┼ílog mjeseca.

Navode─çi suvereni imunitet, savezni sudac je izbacio tu┼żbe od strane obitelji ┼żrtava 9/11 protiv Saudijske Arabije u rujnu 2015. Me─Ĺutim prema zakonu Cornyn-Schumer, Rijad bi mogao biti tu┼żen zbog napada na Svjetski trgovinski centar i Pentagon i zbog ubojstva ameri─Źkih gra─Ĺana na ameri─Źkom tlu, navodi se u izvje┼í─çu RT-a.

“Ako otvaraju mogu─çnost da pojedinci u SAD-u mogu rutinski tu┼żiti ostale vlade, onda se otvara mogu─çnost da i SAD bude neprestano tu┼żena od pojedinaca u drugim zemljama”, rekao je Obama u intervjuu za CBS News.

Naravno, uprava ne mo┼że izravno priznati da su poku┼íavali zadr┼żati istinu o doga─Ĺajima 9/11.

U osnovi, ameri─Źka vlada strahuje da bi za svoja globalna teroristi─Źka nedjela, potican od strane CIA-e, koja ─çe tako─Ĺer biti raskrinkana, mogla biti tu┼żena od strane drugih naroda – gotovo nezamislivo scenarij za one koji su na vlasti.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , ,