Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » OPERACIJA POPAJ – Jeste li znali da se modificiralo vrijeme u Vijetnamskom ratu? (VIDEO)

OPERACIJA POPAJ – Jeste li znali da se modificiralo vrijeme u Vijetnamskom ratu? (VIDEO)

vijetnam-vrijemePraksa zasijavanja oblaka sa srebrnim jodidom i olovnim jodidom nije ništa novo

Operacija Popaj (tako─Ĺer poznat kao Project Popeye / Motorpool / Intermediary – Compatriot) je bila visoko klasificirani program modificiranja vremena u jugoisto─Źnoj Aziji tijekom razdoblja 1967.-1972. godine

Operacija sijanja oblaka sa obje kemikalije srebrnog jodida i olovnog jodida, je rezultiralo produljenjem razdoblja monsuna u prosjeku za 30 do 45 dana na ciljanim podru─Źjima.

Kako je kontinuirana kiša usporila promet kamiona, smatralo se da je operacija bila relativno uspješna.

Me─Ĺutim, rezultiraju─ça ki┼ía i naknadne poplave u najbli┼żoj rijeci Song Con su bili krivi za potez premje┼ítanja ratnih zarobljenika iz zatvora u logor u Son Tay i stoga, neuspjeha operacije “Obala Bjelokosti”.

Biv┼íi ameri─Źki ministar obrane Robert S. McNamara, bio je svjestan da bi moglo biti prigovora od strane me─Ĺunarodne znanstvene zajednice, ali navodi se u dopisu predsjedniku da takve primjedbe nisu u pro┼ílosti bile osnova za prevenciju vojnih aktivnosti koje su smatrane va┼żnima za nacionalnu sigurnost SAD-a.

Program kemijske modifikacije vremena je provedeno iz Tajlanda preko Kambod┼że, Laosa i Vijetnama, a navodno pod pokroviteljstvom dr┼żavnog tajnika Henry Kissingera i CIA-e bez odobrenja tada┼ínjeg ministra obrane Melvin Lairda, koji je kategori─Źki opovrgnuo Kongresu upotrebu programa za modifikaciju vrijeme kao takti─Źkog oru┼żja, pa ─Źak i da je postojao.

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Popeye
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , , , , ,