Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EUROVIZIJA POTIČE NA RAT: Iz Ukrajine upućen poziv NATO-u da se sljedeći izbor najbolje pjesme Europe održi u Sevastopolju na ruskom Krimu

EUROVIZIJA POTIČE NA RAT: Iz Ukrajine upućen poziv NATO-u da se sljedeći izbor najbolje pjesme Europe održi u Sevastopolju na ruskom Krimu

eurovizija-2017POROSENKO OBEĆAO DA ĆE SA KARTE UKRAJINE ZBRISATI SVE ŠTO IMA VEZE SA SSSR I NOVOROSIJOM

Nacionalno ekstremni Ukrajinci su pripremili plan za slijedeće mjesto održavanja Eurosonga.

Evo najsvježijih primjera.

Direktor ukrajinskog Instituta za nacionalno pamćenje Vladimir Vjatrovič javno je – poslije politički organizirane pobjede ukrajinske pjevačice Jamala na Eurosongu – pozvao NATO da pomogne Kijevu da se “Pjesma Eurovizije – 2017″ organizira u Sevastopolju.

Čak je – da bi bio siguran da su ga dobro razumjeli – naglasio: “Pripreme za Euroviziju 2017. trebaju zajedno obaviti Ukrajinska vojska i NATO”.

Ukrajinski predsjednik Petar Porošenko, čije je pravo prezime Valcman, čestitao je Jamali pobjedu i obećao da će biti proglašena za Narodnu umjetnicu Ukrajine. Međutim, “istaknuo” se nečim sasvim drugim.

Javno je obećao da će s karte Ukrajine izbrisati sve nazive gradova i toponima koji imaju bilo kakve veze sa SSSR i sa povijesnom Novorosijom.

Sa ponosom je raportirao da je Vrhovna Rada svojim odlukama već promijenila nazive 15 ukrajinskih općina i 688 naselja, plus – imena preko 1.000 ulica.

Dodao je da će se ubrzo na udaru naći još 300 naselja i upozorio:

“Uklonit ćemo se sovjetsko, ali se time ne smiju otvoriti vrata povratku naziva iz vremena (Ruske) imperije. Neću dozvoliti da karta Ukrajine bude uprljana Novorusijskim toponimima! ”
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,