Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Tajne ruske medicine: Travka za sve ┼żenske boljke

Tajne ruske medicine: Travka za sve ┼żenske boljke

(Orthilia-secunda)Borovaya maternica (Orthilia secunda) je ─Źudotvorna travka, koja raste u zapadnom i isto─Źnom Sibiru, Ukrajini, Bjelorusiji i u jo┼í nekim podru─Źjima ovog dijela svijeta, a za koju Ruskinje vjeruju da lije─Źi sve ┼żenske boljke

Naziv “brdska maternica” (brdovit – ┼íuma, kraljica – majka) opisuje svojstva koje su primijetili drevni travari.

Internet forumi su prepuni komentara u kojima ┼żene tvrde da im je ova travka pomogla, ─Źak i onda kad je slu┼żbena medicina zakazala.

“Borovaja matka je u─Źinila ─Źudo. Nakon poba─Źaja, suprug i ja smo sedam godina ─Źekali bebu. Lije─Źnici nisu mogli pomo─çi, a uzrok nije prona─Ĺen. Pila sam ─Źaj od borovaje matke, i u 37. godini postala sam majka prekrasne djevoj─Źice “….

“Imala sam endometriozu i miome, lije─Źnici su predlagali operaciju … Pila sam ─Źaj od borovaje matke i prilikom kontrole doktori su ostali u ┼íoku – miomi su nestali, endometrioze nije bilo” …

To su samo neki od primjera u kojima Ruskinje na forumima svjedo─Źe da im je ova travka pomogla, i u mnogim slu─Źajevima bila spasonosna. ─îak i mnogi ruski lije─Źnici odaju po─Źast ovoj biljci, i rado je preporu─Źuju pacijenticama, dok ima i onih koji te pri─Źe stavljaju u domenu – “besmislenog”.


Kako god bilo, borovaja matka se ve─ç stolje─çima koristi u ruskoj narodnoj medicini, i vjeruje se da lije─Źi barem 40 bolesti. Ima protuupalno, antikancerogeno i antimikrobno djelovanje. Dobar je analgetik i diuretik.

Koristi se za lije─Źenje steriliteta, endometrioze, priraslica, policisti─Źnih jajnika, menstrualnih poreme─çaja ili bolnih menstrualnih ciklusa, fibroma, mioma, upale jajnika i ubla┼żava sve druge upalne procese u urogenitalnom traktu, regulira hormonalni disbalans … Posebno poma┼że kod cistitisa, a djelotvorna je i za zarastenje rana, i za lije─Źenje hemoroida … Osim toga, ja─Źa i imunitet …

Od borovaje matke spravljaju se ─Źajevi i tinkture, a ─Źest je sastojak i mnogih biljnih mje┼íavina. Vrlo ─Źesto se mije┼ía s jo┼í jednom ruskom travcica – Krasnaja ┼íjotkom, koja je tako─Ĺer vrlo u─Źinkovita kod ginekolo┼íkih tegoba.

Ako se uzima pravilno, kontraindikacija, tvrde travari, gotovo da i nema, osim u slu─Źajevima individualne preosjetljivosti. Ipak, ─Źaj od borovaje matke trebalo bi piti umjereno, obazrivo i sa pauzama.
 
(sputniknews.com)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,