Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Tajne ruske medicine: Travka za sve ženske boljke

Tajne ruske medicine: Travka za sve ženske boljke

(Orthilia-secunda)Borovaya maternica (Orthilia secunda) je čudotvorna travka, koja raste u zapadnom i istočnom Sibiru, Ukrajini, Bjelorusiji i u još nekim područjima ovog dijela svijeta, a za koju Ruskinje vjeruju da liječi sve ženske boljke

Naziv “brdska maternica” (brdovit – šuma, kraljica – majka) opisuje svojstva koje su primijetili drevni travari.

Internet forumi su prepuni komentara u kojima žene tvrde da im je ova travka pomogla, čak i onda kad je službena medicina zakazala.

“Borovaja matka je učinila čudo. Nakon pobačaja, suprug i ja smo sedam godina čekali bebu. Liječnici nisu mogli pomoći, a uzrok nije pronađen. Pila sam čaj od borovaje matke, i u 37. godini postala sam majka prekrasne djevojčice “….

“Imala sam endometriozu i miome, liječnici su predlagali operaciju … Pila sam čaj od borovaje matke i prilikom kontrole doktori su ostali u šoku – miomi su nestali, endometrioze nije bilo” …

To su samo neki od primjera u kojima Ruskinje na forumima svjedoče da im je ova travka pomogla, i u mnogim slučajevima bila spasonosna. Čak i mnogi ruski liječnici odaju počast ovoj biljci, i rado je preporučuju pacijenticama, dok ima i onih koji te priče stavljaju u domenu – “besmislenog”.

Kako god bilo, borovaja matka se već stoljećima koristi u ruskoj narodnoj medicini, i vjeruje se da liječi barem 40 bolesti. Ima protuupalno, antikancerogeno i antimikrobno djelovanje. Dobar je analgetik i diuretik.

Koristi se za liječenje steriliteta, endometrioze, priraslica, policističnih jajnika, menstrualnih poremećaja ili bolnih menstrualnih ciklusa, fibroma, mioma, upale jajnika i ublažava sve druge upalne procese u urogenitalnom traktu, regulira hormonalni disbalans … Posebno pomaže kod cistitisa, a djelotvorna je i za zarastenje rana, i za liječenje hemoroida … Osim toga, jača i imunitet …

Od borovaje matke spravljaju se čajevi i tinkture, a čest je sastojak i mnogih biljnih mješavina. Vrlo često se miješa s još jednom ruskom travcica – Krasnaja šjotkom, koja je također vrlo učinkovita kod ginekoloških tegoba.

Ako se uzima pravilno, kontraindikacija, tvrde travari, gotovo da i nema, osim u slučajevima individualne preosjetljivosti. Ipak, čaj od borovaje matke trebalo bi piti umjereno, obazrivo i sa pauzama.
 
(sputniknews.com)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,