Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EUROVIZIJA – JOŠ JEDAN PROMAŠAJ DEMAGOGIJE PROZAPADNE POLITIKE (VIDEO)

EUROVIZIJA – JOŠ JEDAN PROMAŠAJ DEMAGOGIJE PROZAPADNE POLITIKE (VIDEO)

JAMALA-EUROVIZAIJAUkrajinska pjevačica Jamala pobijedila je na “Pjesmi Eurovizije 2016″ s kontroverznom kompozicijom o Staljinovim deportacijama krimskih Tatara

Australija je osvojila drugo mjesto, a Rusija treće.

Pjesma “1944″, koju je sama napisala i izvela Jamala, ukrajinska pjevačica krimsko-tatarskog podrijetla, bila je inspirirana pričom njene prababe o deportaciji krimskih Tatara u Sibir tijekom 1944. pod Staljinovom vlašću.

Prije finalnog nastupa, Jamala je rekla da bi pobjeda pokazala da su Europljani “spremni čuti o bolu drugih ljudi”.

Sudjelovanje Ukrajine na Pjesmi Eurovizije ove godine je bilo vrlo provokativno i politizirano. Unatoč glasinama da bi pjesma mogla biti diskvalificirana zbog svojih političkih prizvuka, Referentna grupa natjecanja Pjesma Eurovizije tvrdila je da ni naslov ni tekst ne sadrže politički govor.

Dok javno tvrdi da njena pjesma ne sadrži političke aluzije, Jamala je priznala u telefonskom razgovoru s poznatim ruskim prankerom Lexus (telefonski haker) da riječi znače “više nego što bi čovjek mogao misliti” i da “definitivno” sadrži političku poruku.

Međutim, da je pjesma nazvana “2014″ umjesto “1944″, to bi odmah značilo diskvalifikaciju, i tako, kako je Jamala rekao Lexus, koji se predstavio kao ukrajinski ministar kulture, morali su ostati “mudri i oprezni”, kako da ne bi otkrili “tajnu” pjesme.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,