Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AMERI─îKI STUDENTI: Madeleine Albright je ratni zlo─Źinac!!!

AMERI─îKI STUDENTI: Madeleine Albright je ratni zlo─Źinac!!!

medleineStudenti i nastavno osoblje koled┼ża u Kaliforniji prosvjedovali su zbog toga ┼íto je Madeleine Albright dr┼żala govor na ceremoniji dodjele diploma

Oni su “revoltirani” time ┼íto, kako su objasnili, “ratni zlo─Źinac” govori na ceremoniji koja je odr┼żana u subotu.

U znak prosvjeda, dio nastavnog osoblja ameri─Źkog Scripps koled┼ża u Klermonu u Kaliforniji odbio je sjediti na istoj pozornici s Madeleine Albright.

Profesori su objavili pismo u kome nagla┼íavaju da je Madeleine Albright kao dr┼żavni tajnik i veleposlanik u UN oblikovala ameri─Źku intervencionisti─Źku politiku u brojnim sukobima i “podr┼żala politike koje su vodile stradanju milijuna ljudi”.

Pismo je potpisalo 28 ─Źlanova nastavnog osoblja, a objavljeno je u studentskim novinama.

Scripps je ┼żenski koled┼ż s gotovo 2.000 u─Źenika, a izjava Albrightove da “postoji mjesto u paklu” za ┼żene koje ne glasaju za Hillary Clinton nije nai┼íla na odobravanje u─Źenika i profesora.


“Kao ┼żenski koled┼ż liberalnih umjetnosti, trebalo bi da promoviramo napredak ┼żena i transrodnih osoba, a ne da samo imitiramo i slavimo pojedince koji su dio dr┼żavne sile SAD i koriste njeno nasilje”, navodi se u pismu.

─îlanovi nastavnog osoblja su najvi┼íe uvrije─Ĺeni zbog “─Źuvenog” komentara Albrightove iz 1996. godine da je smrt vi┼íe od pola milijuna ira─Źke djece, kao posljedica sankcija, “bila opravdana”.

Nastavnici su ukazali da je “vi┼íe Ira─Źana umrlo zbog 13 godina sankcija koje su SAD uvele i kontrolirale, nego zbog ameri─Źke invazije 2003. godine i okupacije koja je uslijedila”.

Tako─Ĺer, Albrightovoj zamjeraju i sprje─Źavanje odlu─Źnije akcije UN kojom bi se sprije─Źio genocid u Ruandi 1994. godine, kao i odluku o bombardiranju SR Jugoslavije.

Reagiraju─çi na prosvjed, Madeleine Albright je rekla za “Los Angeles Times” da su studenti “du┼żni saslu┼íati ljude s kojima se ne sla┼żu” prije nego ┼íto uporabe feministi─Źke argumente.

“U svijetu postoji mnogo mjesta za mu┼íkarce mediokritete, ali nema prostora za ┼żene mediokritete”, rekla je Albright.

Studenti u SAD i ranije su negodovali zbog predavanja Albrightove. U Sirakuzi su studenti prosvjedovali kada je Albright dr┼żala predavanje iz etike, ocjenjuju─çi to kao “apsolutnu uvredu za pojam etike”.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,