Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Madeleine Albright: Rezervirano mjesto u paklu za žene koje ne glasaju za Hillary Clinton

Madeleine Albright: Rezervirano mjesto u paklu za žene koje ne glasaju za Hillary Clinton

Madeleine-AlbrightBivša američka državna tajnica Madeleine Albright uputila je na predizbornom skupu oštru poruku mladim ženama koje ne planiraju glasovati za Hillary Clinton

“Imajte ovo na umu. U paklu je rezervirano posebno mjesto za žene koje ne pomažu drugim ženama”, rekla je Albright na skupu u New Hampshireu, što je u sali pozdravljeno pljeskom, ali je na socijalnim mrežama reakcija ipak bila mnogo negativnija, prenio je” Wall Street Journal “.

Taj list navodi da kad se pusti kao kratak video-snimku ili kada se pročita kao kratka poruka na Twitteru, izjava Madeleine Albright zvuči gotovo kao prijetnja drugim ženama:

“Pomozite Hillary Clinton ili vam se loše piše.”

Neki komentatori su se na društvenim mrežama zapitali da li treba pomoći i drugoj ženi koja želi uključiti u utrku za izbor predsjednika SAD, bivšoj direktorici kompanije “Hewlett Packard” Carly Fiorini, dok su drugi izrazili čuđenje zašto bi žena morala glasovati za ženu, umjesto da ima slobodu izabrati kandidata na temelju ideja koje te žene zastupaju.

Madeleine Albright, koja je bila državni tajnik u vrijeme dok je na mjestu predsjednika bio Hillaryin suprug Bill Clinton, u izjavi u New Hampshireu je zapravo citirala samu sebe, budući da je tu rečenicu prvi put izgovorila još 2006. godine.

Glasnogovornik Hillary Clinton Nick Meryl, pošto je izjava Madeleine Albright oštro kritizirana na društvenim mrežama, izjavio je da je ona tu rečenicu rekla “doslovno već više stotina puta”.

Madeleine Albright, da ponovimo, je igrala veliku ulogu u ratu na Balkanu, živjela je neko vrijeme u Beogradu, a tek nedavno je daznala da je po mami židovka.(Wikipedia)
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,