Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Putin će objaviti 20.000 hakiranih tajnih emailova Hillary Clinton, ako to Washington ne napravi

Putin će objaviti 20.000 hakiranih tajnih emailova Hillary Clinton, ako to Washington ne napravi

clinton-putinKremlj je zaprijetio da će objaviti 20.000 emailova koje je Rusija hakirala sa servera Hilary Clinton

Rusija kaže da je uspjela izvući e-mail poštu Clinton-ove još u 2013. godini, nakon praćenja rumunjskog računalnog hakera Marcel Lazara (aka Guccifer) nakon što je pokušao provaliti u računalni sustav koji pripada televizijskoj mreži Rusija Today.

Thegatewaypundit.com izvještava:

Nakon praćenja Guccifera, Rusi su navodno bili u stanju snimiti (i fizički i elektronski) njegove postupke koji su omogućili ruskim obavještajnim analitičarima, u 2013. godini, ne samo da otkriju njegovo hakiranje privatnog računala američke tajnice Clinton, već i da je provalio i kopirao sav njegov sadržaj elektroničke pošte, isto tako.

U izvješću se navodi da je ubrzo nakon što je Rusija došla u posjed Clintonove e-pošte, proslijedili su ograničenu količinu televiziji RT koja je to objavila u članku u ožujku 2013. godine, pod nazivom Hillary Clinton “hakirana – dokkumenti iz “Bengaziju”: CIJELI IZVJEŠTAJ.

Očito je da tada u 2013. niti jedan Zapadni novinar nije promovirao ovu priču, niti je valjda smio.

Nekoliko godina kasnije, 2016., amerikanci su doveli Guccifera na ispitivanje u svezi s ovim incidentom. Prema izvješću, NBC News je znao zašto je Guccifer bio ispitivan, ali je uskratio tu informaciju američkoj javnosti.

Associated Press je izvijestio je u listopadu 2015. godine da je “privatni e-mail poslužitelj Hillary Clinton održavan u njezinom domu,, bio možda hakiran od strane Rusije, u pet navrata.”

U izvješću AP se napominje da su istražitelji otkrili zlonamjerni softver u Clintonovoj bazi podataka e-mailova s ciljem prenošenja podataka na tri inozemna računala, uključujući najmanje jednog u Rusiji. Ovaj zlonamjerni softver se navodno aktivirao klikom na njega; ali u listopadu nije bilo jasno da li je Hillary Clinton zapravo otvorila ove poruke ili ne, po pisanju AP.

Nedavno objavljena izvješća koja su izašla u javnost su napomenula da je Guccifer doista hakirao Clintonovu e-poštu. Sada prema ovom najnovijem izvješću, Clintonov server je bio ugrožen ne samo od Guccifera već i Rusije.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,