Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Najpoznatijem hakeru na svijetu prijeti smrt jer je otkrio nezamislivu tajnu Iluminata

Najpoznatijem hakeru na svijetu prijeti smrt jer je otkrio nezamislivu tajnu Iluminata

guccifer-hakerŽiv čovjek je pred nama, on postoji, uhićen je i misli da će biti eliminiran jer je hakiranjem otkrio nezamislivu tajnu Vladara svijeta: Biće bačena nuklearna bomba na jedan grad i to će biti izgovor za obračun sa svim zemljama koje smetaju. Nuklearni rat samo što nije počeo

On je otkrio tajne članova obitelji Bush, Colin L. Powella, ali i drugih istaknutih Amerikanaca, zatim da je nadmudrio FBI i Tajne službe, osujetivši njihove napore da otkriju i njegovu nacionalnost, a kamoli identitet.

Ovaj rumunjski haker je iz mailova razotkrio stvari kao što su pozivnica Colin Powellu za masonski obred u Bohenijskoj šumi, slikarije George W. Busha, i još puno tajnih informacija.

Međutim, ranije ove godine, nedostižni online kriminalac, poznat kao Guccifer, izgubio je svoju staloženost i počeo paničariti.

Razbio je svoj hard disk i mobitel sjekirom u osjećaju da su mu za petama i da samo što nisu došli po njega.

Ova akcija predostrožnog uništenja u njegovom domu u rumunjskoj regiji Transilvaniji, nije mu pomogla mnogo – pogotovo zato što su u blatu ostali komadići kao dokaz o njegovom činu.

Dva tjedna kasnije, 22. siječnja, globalni lov na slavnog i misterioznog hakera, koji je prvo otkrio autoportrete Georgea W. Busha i pokrao silne osobne mailove političara, vojnih osoba i poznatih ličnosti, završio se jutarnjom racijom njegovog doma.

“Očekivao sam ih, ali to je ipak bio ogroman šok za mene”, rekao je haker, koji sada služi kaznu od sedam godina. On je u svom intervjuu rekao: “Teško je biti haker, a još teže obrisati tragove”.

Međutim, njegov dvogodišnji teror kroz mailove bogatih i moćnih Amerikanaca pokazao je kako je lako napraviti kaos na internetu, čak i sa ograničenim vještinama, a da se, bar na kratko, eskivira zakon.

Ispostavilo se da se haker koji se potpisivao kao Guccifer – pseudonim koji je nastao kao kombinacija “stila Gucci i svjetla Lucifera” – zapravo zove Marcel-Lehel Lazar, besposleni četrdesettrogodišnji bivši vozač taksija.

Nije imao skupu opremu, samo staro NEC računalo i Samsung mobilni telefon, sve što je znao naučio je s interneta

Viorel Badea, rumunjski tužitelj koji je vodio slučaj, izrazio je zaprepaštenje zbog činjenice da je Lazar uspio učiniti tako puno sa tako malo opreme. “On zapravo nije bio haker već samo pametan čovjek s puno strpljenja i upornosti”, rekao je tužitelj Badea.

Umjesto da posuđuje email naloge svojih žrtava putem računalnih crva i drugih alata za hakiranje, tužitelj je rekao da je Lazar pecao internetom tražeći informacije o svojim metama, a zatim je prosto pogađao odgovore na sigurnosna pitanja. “On je jedan siroti Rumunj koji je želio postati slavan”, rekao je tužitelj.

Bilo je potrebno šest mjeseci kako bi Lazar pogodio odgovore i ostvario pristup emailovima Korine Kretu, četrdesetsedmogodišnje rumunjske političarke, koja je slala svoje slike u bikiniju i flertujuće poruke Pauelu, bivšem državnom tajniku. Pauel, koji je porekao da je imao aferu s gospođom Kretu, zamolio ju je da obriše sve njihove poruke kada je otkrio da mu je email račun hakiran.

Lazar, koji je polu-Mađar, priznao je da se oslanjao uglavnom na pogađanje. Rekao je da nije prošao nikakav tečaj za kompjutere, mada je radio dva tjedna u tvornici kompjutera.

Kako bi pokrio svoje tragove, većinu svojih racija vršio je preko proxy servera u Rusiji. On je pomislio da će tako prikriti tragove koji vode ka Rumunjskoj, gdje već ima kazneni dosje. On se 2011. uhakirao u email naloge rumunjskih starleta i drugih slavnih ličnosti pod imenom “Mikul Fum” iliti “Mali dim”.

Lazar je bio toliko samouvjeren u svoju sposobnost da izbjegne detekciju da se, krajem prošle godine, počeo hvaliti o svojim podvizima na američkom web sajtu The Smoking Gun, gdje je 6. siječnja objavljen prkosni email napisan lošim engleskim od tada neidentificiranog Guccifera u kojem on inzistira da nije uopće zabrinut.

Lazar je bio u šoku kada je, dan kasnije, George Major, šef rumunjske obavještajne agencije objavio da će vlasti uskoro uhvatiti američkog najtraženijeg hakera, što je značilo da znaju da je u Rumunjskoj.

On je u panici iskoristio vrijeme da uništi dokaze o svom hakiranju uništivši računalo i mobilni telefon sjekirom u svom dvorištu u selu Sambateni oko 15 kilometara od Arada, gdje se sada nalazi u zatvoru. “Znao sam da dolaze po mene, osjetio sam to i osjetio sam da gubim kontrolu nad situacijom”, prisjeća se on.

Zapravo, vlasti još uvijek nisu imale pojma tko je Guccifer. Major je rekao da u trenutku kada je davao izjavu nisu čak znali ni da je Guccifer Rumunj.

Ipak, posumnjali su da jest, kada je u rujnu Guccifer hakirao osobni email račun Majora, šefa sigurnosti, šaljući zatim poruke na rumunjskom jeziku Rumunskoj obavještajnoj službi.

Major je odmah naredio pokretanje istrage. “Bilo je jasno da je hakirao moj račun”, rekao je gospodin Major.

“Htio je nešto dokazati, a ja sam to uzeo za ozbiljno”.

Uz pomoć američkih istražitelja, koji su mjesecima lovili Guccifera, Rumunji su ubrzo pronašli Lazara koji je ostavio trapav set tragova.

“Napravio je mnogo pogrešaka”, rekao je tužitelj Badea.

Lazar je rekao da bi bolje zataškao svoje tragove da je imao više novca – recimo, za moćnije računalo.

“Naravno, mogao sam ukrasti novac od njih”, rekao je. “Ali nisam, niti jedan dolar”.

Američka optužnica protiv Lazara u Virginiji u lipnju optužila ga je za pokušaj iznude “novca i vlasništva lažnim prijevarama, pretvaranjima i obećanjima” od američkih žrtava, iako su rumunjski istraživači rekli da ne postoje dokazi o ucjenjivanje.

Rumunjski dužnosnici kažu da SAD nije pitao Rumunjsku za izručenje gospodina Lazara, ali su poslali istraživače kako bi saznali kako je uspio napasti tako bogate Amerikance.

Prije nego što je pristao odgovoriti na pitanja The New York Times-a, pročitao je dugu pisanu izjavu u kojoj je objasnio svrhu svog hakiranja.

U ovoj izjavi, punoj teorija zavjere o napadu 11. rujna, smrti princeze Diane 1997. godine i planovima za nuklearni napad u Chicagu 2015. godine, pisalo je: “Ovaj svijet vodi grupa zavjerenika pod nazivom Savjet Iluminata, koju čine vrlo bogati ljudi, plemićke obitelji, bankari i industrijalisti iz 19. i 20. stoljeća “.

Badea, rumunjski tužitelj, rugao se izmišljotini Lazara o tzv. Iluminatima. Hakerski podvizi koji su doveli do njegove presude 2011. godine nisu uključivali “Iluminate, već samo slavne i lijepe djevojke”, rekao je tužitelj.

Lazar je zanijekao bilo kakav interes za javne ličnosti, tvrdeći da se usredotočio samo na ljude koje je hakirao kao Guccifer, a u koje spadaju glumica Mariel Hemingway, autorica “Seks i grad” Candace Bushnell, urednica Tina Brown, komičar Steve Martin, autorica Kitty Kelley i mnogi drugi.

Bez pristupa kompjuteru u zatvoru, on sada svoje fobije i teorije zavjere zapisuje u bilježnicama s malim urednim rukopisom. “Znam, prekršio sam zakon, ali 7 godina u zatvoru maksimalne sigurnosti? Nisam ubojica niti lopov “, rekao je on. “Ja sam radio ono što je trebalo uraditi”.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,