Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » EMISIJA KLOPKA: TTIP znaÄi GMO, privatizaciju zdravstva i neofeudalizam

EMISIJA KLOPKA: TTIP znaÄi GMO, privatizaciju zdravstva i neofeudalizam

klopka-gmoTransatlantsko trgovinsko i investicijsko partnerstvo sudeći po vlastitim lobistima predstavlja samo novi veliki trgovinski sporazum, no netransparentnost, tajnovitost i ogromna podjela Vlade i korporacije Vs. Narod razlog su demistifikaciji ideje

Gosti emisije su tako bili Ana Herman – magistrica korporativnih financija i Älanica Glavnog odbora udruge ‘Pokrenimo Hrvatsku’, DuÅ¡an Cvetanović – jedan od pokretaÄa inicijative ‘MarÅ¡ protiv Monsanta’, Vladimir Perić – s portala ‘Zvono istine’, te Damir TrnaÄić – predstavnik stranke ‘Slobodna Hrvatska’. U poÄetku se prolazilo kroz neke osnovne stavke samog TTIP-a, te povijesne crtice.

Doznali smo da su sliÄni pokuÅ¡aji već ranije odbijani, no ovaj puta Äak i predstavnici EU, odnosno demokratski neizabrane Europske Komisije, izbjegavaju posluÅ¡ati volju naroda. Kada se u sve ukljuÄi Äinjenica da je TTIP živi dokument podložan kasnijim promjenama, da je pregovaran u tajnosti i potpuno netransparentan – ne Äudi Å¡to je zakljuÄak brojnih inicijativa i politiÄara da je rijeÄ o zavjeri.

StruÄnjaci, sindikalisti, volonteri, aktivisti i ljudi superiorno su protiv, no lobisti i korporatisti uspjeli su utjecati na politiÄke instance da se sporazum progura. 97% svih replika (od 150.000 objava) dovelo je do vala nezapamćenih prosvjeda diljem EU, a kulminacija se dogodila nakon Å¡to je Greenpeace objavio dokumentaciju TTIP-a.

Tako se pola emisije posvetilo upravo analizi njegovih toÄaka meÄ‘u kojima su – minimizacija regulativa i zakona uz paralelnu maksimizaciju korporativnih sloboda, obaveza uvoÄ‘enja i standardiziranja lobiranja, veća autonomija banaka uz obavezu bail-in i bail-out procesa, ukidanje tarifa, markica podrijetla i oznaÄavanja GMO proizvoda, ruÅ¡enje plaća zbog ‘rasta konkurentnosti’, zabrana nacionalizacije i liberalizacija privatizacije, privatizacija zdravstva, ukidanje zabrane GMO-a, te najopasnija stavka – ISDS koji otvara prostor novom druÅ¡tvenom poretku – korporatizmu, u kojem će korporacije biti snažnije od nacionalnih država.

KonaÄni Å¡ok uslijedio je najbizarnijom i najperfidnijom toÄkom ugovora – ‘Proizvod nije Å¡tetan po ljude, životinje i biljke ukoliko nisu provedena testiranja na istima’. Kako je u velikoj većini EU zemalja zabranjeno eksperimentiranje na ljudima, samim time će brojni potencijalno Å¡tetni i Å¡tetni proizvodi preko noći dobiti dozvolu uporabe. Hrvatski politiÄari preÅ¡utno ili javno podržavaju TTIP smatrajući Hrvatsku ‘malom i nebitnom za odluÄivanje’, a zakljuÄak je kako je TTIP zapravo drugi naziv za neofeudalizam.
 

 
(nexus-svjetlost.com)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , ,