Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » EMISIJA KLOPKA: TTIP zna─Źi GMO, privatizaciju zdravstva i neofeudalizam

EMISIJA KLOPKA: TTIP zna─Źi GMO, privatizaciju zdravstva i neofeudalizam

klopka-gmoTransatlantsko trgovinsko i investicijsko partnerstvo sude─çi po vlastitim lobistima predstavlja samo novi veliki trgovinski sporazum, no netransparentnost, tajnovitost i ogromna podjela Vlade i korporacije Vs. Narod razlog su demistifikaciji ideje

Gosti emisije su tako bili Ana Herman – magistrica korporativnih financija i ─Źlanica Glavnog odbora udruge ‘Pokrenimo Hrvatsku’, Du┼ían Cvetanovi─ç – jedan od pokreta─Źa inicijative ‘Mar┼í protiv Monsanta’, Vladimir Peri─ç – s portala ‘Zvono istine’, te Damir Trna─Źi─ç – predstavnik stranke ‘Slobodna Hrvatska’. U po─Źetku se prolazilo kroz neke osnovne stavke samog TTIP-a, te povijesne crtice.

Doznali smo da su sli─Źni poku┼íaji ve─ç ranije odbijani, no ovaj puta ─Źak i predstavnici EU, odnosno demokratski neizabrane Europske Komisije, izbjegavaju poslu┼íati volju naroda. Kada se u sve uklju─Źi ─Źinjenica da je TTIP ┼żivi dokument podlo┼żan kasnijim promjenama, da je pregovaran u tajnosti i potpuno netransparentan – ne ─Źudi ┼íto je zaklju─Źak brojnih inicijativa i politi─Źara da je rije─Ź o zavjeri.

Stru─Źnjaci, sindikalisti, volonteri, aktivisti i ljudi superiorno su protiv, no lobisti i korporatisti uspjeli su utjecati na politi─Źke instance da se sporazum progura. 97% svih replika (od 150.000 objava) dovelo je do vala nezapam─çenih prosvjeda diljem EU, a kulminacija se dogodila nakon ┼íto je Greenpeace objavio dokumentaciju TTIP-a.

Tako se pola emisije posvetilo upravo analizi njegovih to─Źaka me─Ĺu kojima su – minimizacija regulativa i zakona uz paralelnu maksimizaciju korporativnih sloboda, obaveza uvo─Ĺenja i standardiziranja lobiranja, ve─ça autonomija banaka uz obavezu bail-in i bail-out procesa, ukidanje tarifa, markica podrijetla i ozna─Źavanja GMO proizvoda, ru┼íenje pla─ça zbog ‘rasta konkurentnosti’, zabrana nacionalizacije i liberalizacija privatizacije, privatizacija zdravstva, ukidanje zabrane GMO-a, te najopasnija stavka – ISDS koji otvara prostor novom dru┼ítvenom poretku – korporatizmu, u kojem ─çe korporacije biti sna┼żnije od nacionalnih dr┼żava.

Kona─Źni ┼íok uslijedio je najbizarnijom i najperfidnijom to─Źkom ugovora – ‘Proizvod nije ┼ítetan po ljude, ┼żivotinje i biljke ukoliko nisu provedena testiranja na istima’. Kako je u velikoj ve─çini EU zemalja zabranjeno eksperimentiranje na ljudima, samim time ─çe brojni potencijalno ┼ítetni i ┼ítetni proizvodi preko no─çi dobiti dozvolu uporabe. Hrvatski politi─Źari pre┼íutno ili javno podr┼żavaju TTIP smatraju─çi Hrvatsku ‘malom i nebitnom za odlu─Źivanje’, a zaklju─Źak je kako je TTIP zapravo drugi naziv za neofeudalizam.
 

 
(nexus-svjetlost.com)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , ,