Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Da li ‘FACEBOOK’ ima tajni plan stopiranja desni─Źarskih medija?

Da li ‘FACEBOOK’ ima tajni plan stopiranja desni─Źarskih medija?

facebook-desnicariAmeri─Źka dru┼ítvena mre┼ża “Facebook” opovrgava izvje┼í─ça da njezine glavne teme naginju protiv konzervativnih politi─Źkih mi┼íljenja

Daje se prednost liberalnim vijestima, a obavijesti konzervativnog karaktera se ru─Źno uklanjaju sa sajta.

Prema podacima biv┼íih zaposlenika tvrtke, koji su se bavili ure─Ĺivanjem modula s trendovima, oni su ru─Źno sortirali teme, ignoriraju─çi vijesti konzervativnog krila, o ─Źemu su anonimno govorili u intervjuu za “Gizmodo”.

Biv┼íi “─Źuvari vijesti” Facebooka, kako su ih zvali unutar tvrtke, ispri─Źali su da su imali naredbu da umjetno uvode odre─Ĺene pri─Źe u modul s vijestima, ─Źak i ako te pri─Źe nisu bile popularne. Konkretno, tra┼żili su od njih da ne govore o samom Facebooku.

“Ozbiljno uzimamo u obzir ove izvje┼ítaje i nismo na┼íli nijedan dokaz da su ove anonimne optu┼żbe to─Źne”, napisao je na svojoj facebook stranici Tom Stoki , zadu┼żen za pretra┼żivanje i najva┼żnije vijesti na Facebooku.

Stoki je naglasio da Facebook ne dopu┼íta niti savjetuje svoje ocjenjiva─Źe da sustavno diskriminiraju izvore bilo koje ideologije i programirali smo svoje alatke tako da je to tehni─Źki neizvodljivo.

Popularne teme identificira algoritam, a zatim ih pregleda poseban tim ocjenjiva─Źa koji potvr─Ĺuje da su te teme zaista popularne u stvarnom svijetu.
 


 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , ,