Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Da li ‘FACEBOOK’ ima tajni plan stopiranja desničarskih medija?

Da li ‘FACEBOOK’ ima tajni plan stopiranja desničarskih medija?

facebook-desnicariAmerička društvena mreža “Facebook” opovrgava izvješća da njezine glavne teme naginju protiv konzervativnih političkih mišljenja

Daje se prednost liberalnim vijestima, a obavijesti konzervativnog karaktera se ručno uklanjaju sa sajta.

Prema podacima bivših zaposlenika tvrtke, koji su se bavili uređivanjem modula s trendovima, oni su ručno sortirali teme, ignorirajući vijesti konzervativnog krila, o čemu su anonimno govorili u intervjuu za “Gizmodo”.

Bivši “čuvari vijesti” Facebooka, kako su ih zvali unutar tvrtke, ispričali su da su imali naredbu da umjetno uvode određene priče u modul s vijestima, čak i ako te priče nisu bile popularne. Konkretno, tražili su od njih da ne govore o samom Facebooku.

“Ozbiljno uzimamo u obzir ove izvještaje i nismo našli nijedan dokaz da su ove anonimne optužbe točne”, napisao je na svojoj facebook stranici Tom Stoki , zadužen za pretraživanje i najvažnije vijesti na Facebooku.

Stoki je naglasio da Facebook ne dopušta niti savjetuje svoje ocjenjivače da sustavno diskriminiraju izvore bilo koje ideologije i programirali smo svoje alatke tako da je to tehnički neizvodljivo.

Popularne teme identificira algoritam, a zatim ih pregleda poseban tim ocjenjivača koji potvrđuje da su te teme zaista popularne u stvarnom svijetu.
 


 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , ,