Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » DANAS NEMOJTE VIŠE JESTI: Neuroznanstvenik pokazuje što POST radi vašem mozgu

DANAS NEMOJTE VIŠE JESTI: Neuroznanstvenik pokazuje što POST radi vašem mozgu

mozak-sken

U različitim kulturama postoje običaji posta, no što zapravo on radi našem tijelu, posebice mozgu

Mark Mattson je načelnik Laboratorija za neuroznanost na Nacionalnom institutu za starenje.

On je također profesor neuroznanosti na Sveučilištu Johns Hopkins, a jedan od najistaknutijih istraživača na području staničnih i molekularnih mehanizama neurodegenerativnih bolesti, poput Parkinsonove bolesti i Alzheimerove bolesti.

Mark i njegov tim su objavili nekoliko radova na kojima se raspravlja koliko post dva puta tjedno znatno može smanjiti rizik od razvoja kako Parkinsonove i Alzheimerove bolesti.

Kada pogledamo istraživanja o restrikciji kalorija, mnoga od njih pokazuju produljeni životni vijek, kao i povećanu sposobnost za borbu protiv kroničnih bolesti.

To je zanimljivo, jer se post i ograničenje kalorija pokazalo da potiče rast novih matičnih stanica, popravlja DNA, produžuje životni vijek i odgađa bolesti starosti i mnogo više, te je čak i pokazalo da je POST učinkovit kao tretman protiv raka u suradnji sa lijekovima za kemoterapiju.(kod mainstream medicine)

Nažalost, nikada nećete vidjeti kliničko ispitivanje provedeno bez testiranja uz pomoć farmaceutskih lijekova. To je zato što se ne može zaraditi od postu, ili iz biljke koja se ne može patentirati.

U nastavku je prezentiran prekrasan TEDx razgovor koji je dao Mark Mattson koji ide više u detalje o tome što post radi na mogu.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,