Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Pismo Fidela Castra: Rusija i Kina su zemlje koje će očuvati svjetski mir, jer su iskusili svu muku rata protiv fašizma!

Pismo Fidela Castra: Rusija i Kina su zemlje koje će očuvati svjetski mir, jer su iskusili svu muku rata protiv fašizma!

fidel-fasizaRusija i Kina su zemlje koje će očuvati svjetski mir i stabilnost, budući da su iskusile svu muku rata protiv fašizma, napisao je bivši kubanski lider Fidel Castro u pismu venecuelanskom predsjedniku Nicolasu Maduri

“I Rusija i Kina poznaju svjetske probleme mnogo bolje od Sjedinjenih Američkih Država, a razlog je to što su te zemlje morale proći kroz strašne ratove koje im je nametnuo slijepi egoizam fašizma”, istaknuo je Castro, objavio je kubanski list “Granma”.

Zato je na Rusiji i Kini, imajući u vidu njihovu tradiciju i revolucionarno iskustvo, poduzeti najveći napor da se izbjegne rat i doprinese mirnodopskom razvoju Venezuele, Latinske Amerike, Azije i Afrike”, istakao je vođa kubanske revolucije.

Castro je upozorio da nitko danas više nije siguran i objasnio da je to zato što devet zemalja posjeduje nuklearno oružje, a samo jedna od njih – SAD – ih zaista i koristi, “kao kad je bacila dvije atomske bombe na Japan 1945. godine, koje su ubile stotine tisuća ljudi u samo tri dana “.

U pismu Fidel Castro također hvali predsjednika Madura, koji je priznao rezultate parlamentarnih izbora održanih u Venezueli prošlog tjedna, prema kojima je oporba osvojila dvotrećinsku većinu, prenio je sajt RT.

Odnosi između Kube i Venezuele su posljednjih godina su sve bolji, pa Caracas prodaje Havani naftu po povoljnoj cijeni i ulaže u kubansku naftnu industriju, dok Kuba zauzvrat pomaže venecuelanskom zdravstvu slanjem svojih liječnika.
 
(Tanjug)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,