Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » DA LI AMERIKANCI IMAJU RJEŠENJE ZA OVO: Kineski spot šokirao Ameriku i svijet! (VIDEO)

DA LI AMERIKANCI IMAJU RJEŠENJE ZA OVO: Kineski spot šokirao Ameriku i svijet! (VIDEO)

kina-vojska-helikopterČini se da Kina pokušava pridobiti mlađe generacije koje su odrastale na kompjuterskim igricama i ratnim filmovima, pa je tako snimila promotivni video kojim se nada da će povećati regrutaciju vojnika

Zapadni mediji ostali su u šoku kada je prije neki dan objavljen spot kineske vojske.

Agresivan video zasniva se na eksplozijama, okršajima u zraku i vrlo zapaljivoj rap pjesmi.

U trominutnom videu se smjenjuju slike tenkova, raketa koje se ispaljuju iz aviona i snajperista, ali i zarobljavanje “loših momaka”.

Sve to je praćeno agresivnom pjesmom pod nazivom “Deklaracije bitke” u kojoj se mogu čuti riječi poput “čekajući naređenje ubiti, ubiti, ubiti”.

Ovaj promotivni video objavljen je prošlog tjedna na internet sajtu kineskog Ministarstva obrane.

“Ranije pjesme Narodne oslobodilačke armije su bile pjevane uz pratnju orkestralnih melodija, a tekstovi su pažljivo pisani kako bi se izbjegla suvišna agresivnost”, navodi državni medij China Daily.

“Pjesma u sadašnjem videu Deklaracija bitke je nepogrešivi napor da se približi ukusu mladih, a riječi ne sakrivaju borbenost niti želju za borbom”, navodi dalje China Daily.

U prvih nekoliko sekundi snimke vidi se vojnik koji brižljivo priprema svoju uniformu da bi se u jednom trenutku začuo oštar, prijeteći glas koji upozorava: “Rat može početi svakog trenutka … da li si spreman?”.

Potom se nižu scene u kojima se čuju pucnji, vojni poklici, a sve to je praćeno klipovima vojnih akcija koje se ne bi našle ni u najboljim holivudskim ratnim filmovima kao što Rambo i Top gun, piše britanski Telegraph.

“Iako mi je metak prošao kroz grudi, misija je i dalje upisana u mom srcu”, kaže se u pjesmi. “Braćo, pratimo svjetlo. Uzviknimo snagom životinje.”
 

 
(vestinet.rs)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,