Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Muškarac uhićen nakon što je pokušao platiti porez sa novčanicama od 1 DOLARA

Muškarac uhićen nakon što je pokušao platiti porez sa novčanicama od 1 DOLARA

dolar-placanje-porezU Teksasu je prošli tjedan čovjek uhićen dok je pokušavao platiti porez na imovinu sa novčanicama od 1 dolar

Prema policijskom izvješću, 27-godišnji Timothy Andrew Norris je pokušao platiti 600 dolara poreza na imovinu sa zgužvanim novčanicama od jednog dolara.

Porezni službenici su odbili plaćanje jer bi njihov posao bio puno teži. Norris je tada bio zamoljen da napusti poreznu upravu od strane policijskog službenika koji je bio u uredu.

Kada je Norris odbio otići dok ne prihvate njegovu isplatu, policijski službenik ga je odmah uhvatio i priveo u lisicama. Kada je pokušao odmaknuti od policajca, bio je bačen na zemlju i stavljen u pritvor zbog kriminalnog ometanja i opiranja uhićenju.

U izvješću se uhićenje navodi, “Timothy Andrew Norris, je bio zamoljen napustiti porezni ured. Poslicijski načelnik Smyth je optužio Norrisa za narušavanja rada i učinkovitost poreznog ureda pokušavajući platiti 600 dolara vrijedan porez na imovinu sa novčanicama od 1 dolara.

Novčanice su bile tako preklopljene čvrsto da je osoblju poreznog ureda trebalo oko oko šest minuta razmota svaku novčanicu.”

Norris je pušten uz jamčevinu od 500 dolara.

Slične tihe proteste na ovaj način su organizirali aktivisti u prošlosti, ali rijetko je ikada tko bio uhićen.

Prošle godine smo izvijestili smo o slučaju blogera pod nazivom “Bacon Moose”, koji je platio kazne od 137 dolara sve sa novčanicama od 1 dolar.

Svaka novčanica od jednog dolara je bila pomno presavijena u origami svinju i napunjena u dve Dunkin Donut kutije.

Taj prosvjed je bio hrabriji od ovoga, a Bacon Moose nikad prijavio bilo kakvu kaznu, nakon što je sa “origami novčanicama” došao platiti kaznu.
 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,