Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Wesley Clark plaši Europu da će Rusija izvršiti nuklearni napad na Varšavu

Wesley Clark plaši Europu da će Rusija izvršiti nuklearni napad na Varšavu

wesley-vojskaUMIROVLJENI ADMIRAL GRČKOG POREKLA – TRAŽI SLANJE TRUPA PREMA RUSIJI

Vjerojatno ste od bliskih ljudi ćuli uzdah: eh, da Amerikanaca stranog porijekla ima na utjecajnim položajima u Washingtonu. Možda ste nešto slično i sami, bar jednom, pomislili.

Slično misle – ili su mislili i uzdisali – i mnogi u Grčkoj. A ispostavlja se da su Amerikanci grčkog podrijetla – uglavnom samo Amerikanci, kao i ostali. Pripadnici čopora koji lovi po cijelom svijetu, kojem ništa nije sveto. Ni kad su u pitanju zemlje njihovog izravnog podrijetla ili njihovih predaka.

Uostalom, evo primjera koji je grčki. I na njemu se sve dobro vidi.

Umirovljeni američki admiral James Stavridis – bivši zapovjednik snaga NATO u Europi – izjavio je da zapadna vojna alijansa treba poslati još više vojnika na granicu s Rusijom. U izjavi Fox News, ocijenio je da Moskva računa da će koncentracija njezinih snaga uz zapadne granice RF prisiliti NATO da odstupi, pa dodao:

“Mi moramo prodemonstrirati Rusiji da joj nećemo dozvoliti da odlučuje hoće li se američke trupe nalaziti, ili se neće nalaziti, u zemljama poput Poljske, Rumunjske, Estonije, Latvije i Litve”.

Grk ili Amerikanac? Amerikanac, naravno! Čak je upozorio: ako povučemo vojsku iz Istočne Europe – za tim će uslijediti istupanje SAD iz NATO saveza. Pa naglasio:

“Zato mi moramo tamo dislocirati svoje trupe. Rusiji držanje dodatnih snaga (na zapadu zemlje) dugoročno ne odgovara jer njena ekonomija nije dovoljno jaka. Strategija o kojoj govorim je strategija koja je dovela do pada Berlinskog zida”.

Stavridis, dakle, poziva Washington da se protiv Rusije drži “Reaganove politike”, a Fox News je svoje gledatelje podsjetio da je on izdvajanja za vojne potrebe između 1981. i 1985. povećao 40 posto.

A evo što na istu temu govori Amerikanac Wesley Clark, koji nije grčkog podrijetla.

Ovaj general, kojeg ne treba posebno predstavljati, izjavio je – zamislite! – Da Rusija “razmatra mogućnost da protiv NATO-a upotrebiti nuklearno oružje” i da “računa da će alijansa kapitulirati poslije nuklearnog udara po uvjetnoj Varšavi”!

“Za vrijeme vježbi – naveo je Clark – oni (Rusija) korist nuklearno oružje kao način da smanje napetost u konfliktu. A čine to tako kao da bi mogli nanijeti nuklearni udar po Varšavi, pa da NATO potom saopći: “O, Bože! Žao nam je, nismo znali da ste vi to htjeli ozbiljno. Pošto ste protiv nas upotrijebili nuklearno oružje – predajemo se “.

“Sofisticirani” američki zlikovac je sve ovo rekao CNN-u, pa nastavio:

“Oni (Rusi) tako razmišljaju. Upravo sada to prakticiraju. Ali, oni prave veliku grešku jer ništa neće tako funkcionirati. Rusija je povezana sa Zapadom obligacijama, investicijama, dugovima i putovanjima”.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,