Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » Farmaceutske kompanije su svjesno zarazile HIV-om na tisu─çe djece (VIDEO)

Farmaceutske kompanije su svjesno zarazile HIV-om na tisu─çe djece (VIDEO)

bayer-hiv-tvornicaVelika farmaceutska tvrtka Bayer svjesno je prodavala lijek tisu─çama djece u ranim 1980-im koji je bio kontaminiran virusom HIV-a – ┼íto je dovelo do smrti bezbroj djece

Godine 1984. Bayer je postao svjestan da je nekoliko ┼íar┼żi njihovog lijeka za hemofiliju pod nazivom “Faktor 8″ bilo kontaminirano sa AIDS-om.

Od FDA je Bayer dobio odobrenje i dozvolu za prodaju tog zara┼żenog lijeka u svijetu u zemljama kao ┼íto su; Argentina, Indonezija, Japan, Malezija i Singapur.

Zbog nemogu─çnosti prodaje svojeg lijeka “ÔÇőfaktor 8″ u SAD-u, Bayer je zajedno sa FDA-ovim odobrenjem (da to je istina, FDA je dozvolio da Bayer potencijalno ubije tisu─çe) prodao ovaj lijek zara┼żen HIV virusom zemljama ka┼í to su Argentina, Indonezija, Japan, Malezija, i ÔÇőÔÇőSingapur nakon velja─Źe 1984. godine, u skladu s dokumentima dobivenim od NY Timesa.

Dokumenti su pokazali kako je Cutter Biological, podkompanija Bayera, isporu─Źila vi┼íe od 100.000 bo─Źica negrijanog koncentrata, ukupne vrijednosti vi┼íe od 4 milijuna $.

Rezultat ove prodaje zara┼żenih lijekova AIDS-om je bilo deseci tisu─ça zara┼żenih i tisu─çe ubijenih ljudi. Tisu─çe nevine djece i odraslih osoba umrlo je u rukama ove korporacije i niti jedna kaznene prijava nije poduzeta protiv njih.

─îelnici Ministarstvo zdravstva u Argentini, Indoneziji, Japanu, Maleziji i Singapuru su svi zavr┼íili u zatvoru, dok je ameri─Źka FDA i dalje na svom paklenom putu.

Na pitanje o prodaji zara┼żenog lijeka “Faktor 8″, Bayer je odgovorio: “Odluke koje su prije gotovo dva desetlje─ça donesene su se temeljile na najboljim znanstvenim informacijama tog vremena i bili su u skladu s propisima.”

Ovo se mo┼że tuma─Źiti kao da je Bayer tra┼żio od FDA dopu┼ítenje da ubije djecu za profit i FDA je dao svoje odobrenje.

Nitko u ameri─Źkoj Vladi niti Bayer se nije nikada teretio u odnosu na ovo pitanje. Bayer i dalje prodaje svoj lijek “Faktor 8″ do dana┼ínjeg dana.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,