Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » DO SADA SU NAS TROVALI, A SADA ŽELE ZDRAVO: Kompanija Dannon uklanja GMO sastojke iz jogurta

DO SADA SU NAS TROVALI, A SADA ŽELE ZDRAVO: Kompanija Dannon uklanja GMO sastojke iz jogurta

dannon-jogurtSvjetski poznata prehrambena tvrtka Dannon mijenja svoj popis sastojaka prije roka 1. srpnja radi novog zakona označanje hrane

Novi zakon zahtijeva označavanje GMO sastojaka u proizvodima koji se prodaju u američkoj državi Vermont.

Dannon se odlučila prebaciti se na više prirodnih sastojaka kao rezultat ove promjene zakona.

Najvažniji sastojak koji će bitno utjecati na proizvodnju je – mlijeko.

Kompanija je službeno priopćila:

Temelj tvrtke Dannon, mlijeko, će ići jedan veliki korak naprijed u proizvodnji.

Transformacija će početi 2017. godine i završiti do kraja 2018., u kojoj će Dannon raditi sa svojim farmerskim partnerima kako bi se osiguralo da se krave koje opskrbljuju Dannone mlijekom, hrane sa ne-GMO hranom.

Dannon pokušava postati prvi i vodeći tvorac organskog jogurta.

Osim toga, Dannon će raditi sa svojim izvornim poljoprivrednicima na širokoj proceduri tvrtke za zaštitu životinja i standarda tla.

Prema Mariano Lozanu, glavnom izvršitelju tvrtke “Posljednjih desetljeća, imali smo sustav koji potiče kratkoročnu učinkovitost na štetu zdravlja tla, dobrobiti životinja i biološke raznolikosti. Želimo igrati ulogu u promjeni tog sustava.”

U narednim godinama Dannon će napraviti promjene u svojim drugim linijama proizvoda u nastojanju da “poveća transparentnost” i da “razvije prirodniji brand.”
 


 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , ,