Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » ┼ávedska VLADA tro┼íi milione da bi nagovorila svoje gra─Ĺane da jedu insekte i time sprije─Źe KLIMATSKE PROMJENE

┼ávedska VLADA tro┼íi milione da bi nagovorila svoje gra─Ĺane da jedu insekte i time sprije─Źe KLIMATSKE PROMJENE

hrana-insekti┼ávedska vlada je izuzetno bizarno predana u borbi protiv klimatskih promjena tro┼íe─çi velike sume novca poreznih obveznika za razvoj i proizvodnju “mesa” napravljeng od crva i cvr─Źaka

“Vinnova”, ┼ívedska vladina agencija koja distribuira novac za istra┼żivanje i razvoj, tro┼íi oko 2,7 milijarde kruna (261 milijuna dolara) za zamjenu konvencionalnog meso s ‘climate-friendly’ mesom insekata i drugih ─Źudnih alternativa.

Mljac …

Breitbart News izvještava:

Zeleni aktivisti i Ujedinjeni narodi stoje iza politi─Źkih inicijativa poput one “Ponedjeljak bez mesa’ – pristup prema vegetarijanstvu – koji se temelji na pretpostavci da potro┼ínja mesa poti─Źe klimatske promjene.

Drugi na─Źin da se smanji taj takozvani teret na zemlju je da se mesni protein zemjeni proteinom dobivenim iz mesa insekata.

U tu svrhu, agencija Vinnova je dodjelila pola milijuna kruna petnaest razli─Źitih projekata diljem zemlje, od kojih je svaki sa zadatkom stvaranja “jestivog prototipa” nove hrane.

Me─Ĺu projektima koji vam poti─Źu “slinu na usta”, financiraju su poku┼íaj da se proizvede “dobar i zdrav proizvod od crva koji se uzgajaju na ostacima hrane, te postaju klimatsko prijateljski izvor proteina”, “prototip hrane” izra─Ĺene od “rafiniranih crva”, mljeveno meso napravljeno od “klimatski pametnih kukaca”, kao ┼íto su cvr─Źci… itd.

Ostale “primamljive” prehrambene ponude koje uklju─Źuju kukce su “klimatsko-gljivi─Źni proteini”, “zdravi vegetarijanski ro┼ítilj” napravljen od nusproizvoda i vlaknastih sirovina, i “plavi sir” – kao proizvodnapravljen od graha

U studenom ─çe biti odr┼żano natjecanje za odabir najboljeg proizvoda, s potencijalno dodatnih dva milijuna kruna ulaganja od strane Vlade da se “hrana” digne od tla.

Prema priop─çenju iz Vinnove, projekt ima za cilj pove─çanje konkurentnosti ┼ívedske prehrambene industrije s “proizvodima koji su razvijeni na temelju ekonomskih sirovina koje se mogu proizvesti u ┼ávedskoj.”

U priop─çenju se obavje┼ítava da ┼áve─Ĺani mogu gledati prema naprijed u budu─çnost kroz ovu vrstu hrane koja ─çe se uskoro na─çi u njihovim trgovinama.

Ove inicijative ─çe natjerati gra─Ĺane da prije─Ĺu na konvencionalno meso da bi se borili protiv klimatskih promjen, poput Danske koja trenutno razmi┼ílja da li ─çe provesti novi porez na crveno meso.

Stoka navodno pridonosi desetini globalnih emisija, a Eti─Źko povjerenstvo iz Danske je preporu─Źilo po─Źetni porez na meso, s obzirom da ─çe se to pro┼íiriti kasnije na svo crveno meso.

Napad na potro┼ínju mesa je utjecao tako─Ĺer i na SAD.

Patrick Wood, ameri─Źki ekonomist i stru─Źnjak za globalnu vladu, autor knjige “Trojanski konj Globalnih pretvorbi” je izjavio kako je napad na meso globalna i kao i mnoge ideje, ideja “Odr┼żivosti” koja je dio plana UN-ove Agende 21.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , ,