Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » TAJNE RUSKE MEDICINE: Kad bole mišići

TAJNE RUSKE MEDICINE: Kad bole mišići

istezanje-zenaBolovi u mišićima ne javljaju se samo kad su mišići izloženi fizičkim naporima. Oni mogu javiti i iznenada, bez ikakvog povoda

Priroda se pobrinula da i za te boljke nađe lijek, pa se tako upala mišića najbolje tretira masažom maslinovim uljem.

Međutim, ako je bol konstantan, onda iza njega može se krije mnogo toga, što je već za posjet liječniku. Do tada pokušajte sebi pomoći sljedećim prirodnim lijekovima.

HMELJ ZA SVE   

  • Izmeljite šišarke hmelja. U jednu žlicu smjese usitnjenih šišarki dodati jednu žlicu svježeg maslaca. Sve dobro promiješajte, pa tom mješavinom mažite ozlijeđene ili bolne dijelove tijela.
  • Taj recept za bolne mišiće se koristio i na Tibetu.

GRČEVI U MIŠIĆIMA

  • Pomiješajte dvije žlice senfa i žličicu maslinova ulja. Dobro promiješajte da masa postane homogena. Pripremljenu smjesu držite u hladnjaku, a čim se jave grčevi mažite bolno mjesto. Vrlo je blagotvorna.

ISTEGNUTE TETIVE

Za liječenje akutnih ozljeda tetiva i istegnuća ligamenata evo jedne jednostavne, ali i učinkovite obloge, koja datira iz starih vremena.

  • Izmiksajte listove svježeg kupusa tako da dobijete kašu. U kašu dodajte votku, komovicu ili 40 posto alkohola. Stavite mješavinu na pamučnu tkaninu i stavite izravno na kožu ozlijeđenog dijela tijela.
  • Oblogu prekrijte celofanom i umotajte toplim šalom. Oblog smanjuje otoke i modrice od trauma i ublažava bolove.

 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,