Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » LAVROV OTVORENO: Prestanite koristiti teroriste za borbu protiv režima koji vam se ne sviđaju!

LAVROV OTVORENO: Prestanite koristiti teroriste za borbu protiv režima koji vam se ne sviđaju!

lavrovAkcije SAD-a i njihovih saveznika za stvaranje globalnog proturaketnog sustava imaju destruktivni znak, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na petoj Moskovskoj konferenciji za međunarodnu sigurnost

Sergej Lavrov je rekao da se slaže sa šefom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom da bez suradnje s Rusijom ne može izgraditi stabilna arhitektura sigurnosti.

“Međutim, da li je u skladu s tim ciljem to što danas rade zapadni partneri? Na tzv. istočnom obodu NATO-a vrše se neprestane rotacije kontingenata SAD i njihovih saveznika, svakodnevno se izvode vojne vježbe, formira se nova vojna infrastruktura.

Svi ovi koraci su u suprotnosti sa slovom i duhom Osnovnog akta Rusija-NATO … Značajni destruktivni faktor koji predstavlja rizike za stratešku stabilnost i dalje su akcije SAD-a i njihovih saveznika u sferi proturaketne obrane, u sferi stvaranja globalnog PRO “, rekao je Lavrov .

Borba protiv terorizma

Lavrov smatra da borba protiv terorizma zahtijeva duže vrijeme i ogromne napore cijele međunarodne zajednice.

“Da bismo se izborili s terorističkom agresijom, za što će u svakom slučaju biti potrebno dulje vrijeme i ogromni napori, moraju se do kraja ispraviti pogreške i prestati sa onim akcijama i političkim odlukama koje su dovele do problema u regiji Bliskog istoka i Sjeverne Afrike”, rekao je Sergej Lavrov.

Moskva smatra da je korištenje terorista za svođenje računa s neugodnim režimima i promjenu ravnoteže snaga u regiji krajnje opasno, izjavio je ruski ministar.

“Treba odlučno prestati s korištenjem terorističkih skupina kao instrumenta u borbi protiv protivnika ili radi svođenja računa s režimima koji vam se ne sviđaju”, rekao je Lavrov.

Rusija – NATO

Rezultati sjednice Vijeća Rusija – NATO potvrđuju da se europska sigurnost nalazi u krizi, rekao je šef ruske diplomacije.

“Kako je potvrdila nedavna sjednica Vijeća Rusija – NATO na razini veleposlanika, održana na inzistiranje Sjevernoatlantskog saveza nakon duge pauze, koju su također oni inicirali, situacija koja se tiče europske sigurnosti ostaje u velikoj krizi”, rekao je Lavrov.

Prema njegovim riječima, među projektima praktične suradnje Rusije i NATO-a, koje je Savez zamrznuo, bila je zajednička borba protiv terorizma.
 
(vestinet.rs/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,