Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » GOTOVO JE! Donji dom francuskog parlamenta glasovao protiv sankcija uvedenih Rusiji

GOTOVO JE! Donji dom francuskog parlamenta glasovao protiv sankcija uvedenih Rusiji

francuska-parlament“KRENUO JE PROCES KOJI VALLSA VLADA NE MOŽE IGNORIRATI”

Donji dom dom francuskog parlamenta usvojio je rezoluciju kojom je pozvao šefa države Francois Hollandea i vladu Manuel Vallsa da se suprotstave daljnjem produžavanju sankcija EU uvedenih protiv Rusije.

Rezoluciju je inicirala oporba, a za nju su glasovala 55 zastupnika, dok su 44 bila protiv.

Ovaj dokument nema obvezujuću snagu, ali jedan od inicijatora rezolucije – Thierry Mariani – naglašava: “Ovaj dokument govori da francuski parlament želi ukidanje sankcija”.

Jacques Myard – iz republikanskog zastupničkog kluba – misli slično: “Rezolucija je udar nogom koji stvari pomiče s mrtve točke. Krenuo je proces koji vlada ne može ignorirati. Važan je mir u Ukrajini, ali se sankcijama (protiv Rusije) ne može osigurati. One samo kompliciraju stvari”.

Među onima koji su glasali za rezoluciju ima i zastupnika Hollanda vladajuće Socijalističke stranke.

Mariani i ostali se nadaju da će Hollande, Valls i šef diplomacije, Jean-Mark Aro, “uzeti u obzir” većinsku volju parlamenta. Uvjereni su: sve drugo bi bilo protivno pravilima francuske demokracije.

Poslanica Nacionalnom fronta – Marine Le Pen – ocijenila je da je EU uvela sankcije Rusiji pod pritiskom Washingtona.

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Francuske Romain Nadal izjavio je da je Aro rezultate glasovanja “primio k znanju”. Dodao je: “Moramo sačuvati i jedinstvo unutar EU”.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,