Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Savjeti ruskog iscjelitelja za zdrav i dug život: Muškarci, budite sretni uz …

Savjeti ruskog iscjelitelja za zdrav i dug život: Muškarci, budite sretni uz …

muskaracPopularni ruski iscjelitelj Genadij Malahov nudi jedinstveni ruski pogled na sreću i zdravlje muškarca u modernom svijetu

U razgovoru za neovisne ruske novine “Svobodna presa”, Malahov, promotor “narodne medicine”, poznat u Rusiji i drugim istočnoeuropskim državama po svom netradicionalnom pristupu medicini i zdravom životu, kaže da je odgovor zapravo vrlo jednostavan, pod uvjetom da se pridržavate nekoliko osnovnih pravila.

1. Vježbanje

Prvo i osnovno, kaže ovaj šezdesetdvogodišnjak, ako čovjek želi ostati u formi – mora se kretati. Ovo se može odnositi i na kratke šetnje od 30-40 minuta uz istovremenu aktivnost ruku (kao što je na primjer stezanje gume za vježbanje mišića ruke).

“Ono što je tu najvažnije nije razdaljina u kilometrima, već vrijeme – ne manje od pola sata. Također, svoju kuću sam pretvorio u mini-teretanu, gdje “žongliram” bućice svaki drugi dan.

“Apsolutno je neophodno i praviti pauzu u radu na računalu nekim vježbama”, naglasio je Malahov.

“Najvažnije je ne sjediti za kompjuterom satima bez ustajanja, već se i fizički aktivirati”.

2. Pravilna prehrana

Pored vježbanja, “narodni doktor” savjetuje svima da se ne prejedaju i da se hrane pravilno. Važno je, kaže on, jesti povrće, i ne zaboravljati nutritivne vrijednosti pčelinjih proizvoda!

“Na mom stolu je uvijek takozvani pčelinji kruh – med i pelud”.

Za doručak, prema planu ovog promotora zdravog života, treba jesti tople žitarice, poput zobene kaše ili ječma. Za ručak, posebno zimi, on dan uvijek počinje pšeničnim klicama, koje imaju velike zalihe vitamina.

Malahov također upozorava na trikove proizvođača hrane.

“Kako bi smanjili cijenu proizvodnje hrane i produžili joj rok trajanja, proizvođači u nju trpaju svakojake kemikalije. Zbog toga najčešće kupujem na lokalnoj tržnici. To je hrana kojoj možete vjerovati “.

Ruski iscjelitelj savjetuje svima da, ukoliko imaju mogućnosti, posade vrt u vlastitom dvorištu.

“Mi u dvorištu imamo višnje, breskve, kruške i jabuke. Moja supruga je u određenim dijelovima zasadila ljekovito bilje i luk. Znate, ništa ne može usporediti s ukusnim sokovima od voća i bobica. Nikakvo uvozno gazirano piće im nije ni blizu!”.

“Moja obitelj rijetko jede kruh. Umjesto toga, kuhamo rižu. Jaja su također izuzetno važna namirnica, puna proteina. Njih jedem sirova, kao kajganu ili pržena. Jaja su jako važan dio svakog dobrog režima prehrane”.

3. Ljekovita moć sreće

Jedna od najvažnijih tajni zdravlja i uspjeha, po mišljenju Genadija Malahova, jeste sreća, koju prije svega donosi zanimljiv posao.

“Još davno sam primijetio iscjeliteljsku moć osjećaje sreće”, rekao je on.

“Ja sreću crpim iz posla. Volim svoj posao. Ne smatram sebe iscjeliteljem, kako me mnogi nazivaju; više se bavim promocijom zdravog života i prevencije … Vrlo je važno da radite nešto što pomaže drugima i kada vam to pričinjava zadovoljstvo”.

4. Značaj prevencije … I, naravno, narodnih lijekova

Službena medicina danas, kako je Malahov vidi, gotovo je u potpunosti usmjerena na traženje rješenja medicinskih problema kada se oni već pojave, umjesto da se fokusira na korijen problema. To je pogrešan pristup.

“Također smatram da ne smijemo zaboraviti na oprobane i testirane narodne lijekove, posebno kada se uzme u obzir da su i mnogi tvornički lijekovi na bazi ljekovitog bilja. Sami medikamenti često su veliki teret za tijelo i nemaju uvijek očekivane učinke”.

Bolje spriječiti nego liječiti, podsjeća Malahov. Recept je vrlo jednostavan i podrazumijeva svakodnevno vježbanje, zdravu prehranu i pravilan mentalni sklop.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , ,