Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » EVO ZA┼áTO ERDOGAN NE IDE U MA─ÉARSKU, A MEDIJI O TOME ┼áUTE: Viktor Orban ustavom zabranio ‘islamizaciju’ zemlje, nakon ┼íto je potjerao MMF i Monsanto

EVO ZA┼áTO ERDOGAN NE IDE U MA─ÉARSKU, A MEDIJI O TOME ┼áUTE: Viktor Orban ustavom zabranio ‘islamizaciju’ zemlje, nakon ┼íto je potjerao MMF i Monsanto

Orb├ín_ViktorMa─Ĺarski herojski premijer Viktor Orban je upravo jasni izjavio da ne─çe tolerirati islamizacije u zemlji svojeg naroda, progla┼íavaju─çi da ustav to zabranjuje

Ma─Ĺarski ustav zabranjuje “islamizaciju”, i cilj dokumenta je da za┼ítiti ma─Ĺarski jezik i kulturu, izjavio je u ponedjeljak premijer Viktor Orban.

Orban je rekao da ustav prisiljava vladu da se suprotstavi bilo kakvim masovnim migracijama koje bi mogle ugroziti ta na─Źela.

Orban je za AP rekao:

“Da bude jasno i nedvojbeno, mogu re─çi da je islamizacija Ustavom zabranjena u Ma─Ĺarskoj“, rekao je Orban u parlamentu na doga─Ĺaju na kojem se slavila peta godi┼ínjica ma─Ĺarskog novog ustava, sada poznatog kao Temeljni zakon.

Orban je citirao iz Nacionalnog priznanja, osnovne preambule zakona, koje detaljno opisuju predanost zemlje “za promicanje i o─Źuvanje ma─Ĺarske ba┼ítine, ma─Ĺarskog jedinstvenog jezika, ma─Ĺarske kulture” i za┼ítitu “┼żivotnih uvjeta budu─çih generacija.”

Ma─Ĺarska tvrdi da je problem ilegalnih migranata stvar nacionalnog suvereniteta.

“Imamo pravo birati s kim ┼żelimo i ne ┼żelimo ┼żivjeti”, rekao je Orban.

granice-emadjaraskaMa─Ĺarska je izgradila ┼żi─Źane ograde na svojim ju┼żnim granicama da bi zaustavila migranate u prolazu prema drugim europskim zemljama. Orban je rekao da ┼żeli “nula” ilegalnih migranata u isto─Źnoeuropskim zemljama.

Prije ograde, gotovo 400.000 migranata je u┼ílo u Ma─Ĺarsku 2015. godine na putu do bogatijih zemalja zapadne Europe.

Ma─Ĺarsku je napadalo nekih 7.000 ilegalnih migranata na dan prije nego su svoju zemlju ogradili ┼żicom, nakon ─Źega je uz provedbu ustava ta brojka pala na nulu.

Orban je nedavno izjavio svoj smejli stav u kojem je proglasio┬á da globalisti EU poku┼íavaju uni┼ítiti europske nacionalne dr┼żave kroz masovni uvoz neprijateljskih migranata.
 

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , ,