Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » EVO ZAŠTO ERDOGAN NE IDE U MAĐARSKU, A MEDIJI O TOME ŠUTE: Viktor Orban ustavom zabranio ‘islamizaciju’ zemlje, nakon što je potjerao MMF i Monsanto

EVO ZAŠTO ERDOGAN NE IDE U MAĐARSKU, A MEDIJI O TOME ŠUTE: Viktor Orban ustavom zabranio ‘islamizaciju’ zemlje, nakon što je potjerao MMF i Monsanto

Orbán_ViktorMađarski herojski premijer Viktor Orban je upravo jasni izjavio da neće tolerirati islamizacije u zemlji svojeg naroda, proglašavajući da ustav to zabranjuje

Mađarski ustav zabranjuje “islamizaciju”, i cilj dokumenta je da zaštiti mađarski jezik i kulturu, izjavio je u ponedjeljak premijer Viktor Orban.

Orban je rekao da ustav prisiljava vladu da se suprotstavi bilo kakvim masovnim migracijama koje bi mogle ugroziti ta načela.

Orban je za AP rekao:

“Da bude jasno i nedvojbeno, mogu reći da je islamizacija Ustavom zabranjena u Mađarskoj“, rekao je Orban u parlamentu na događaju na kojem se slavila peta godišnjica mađarskog novog ustava, sada poznatog kao Temeljni zakon.

Orban je citirao iz Nacionalnog priznanja, osnovne preambule zakona, koje detaljno opisuju predanost zemlje “za promicanje i očuvanje mađarske baštine, mađarskog jedinstvenog jezika, mađarske kulture” i zaštitu “životnih uvjeta budućih generacija.”

Mađarska tvrdi da je problem ilegalnih migranata stvar nacionalnog suvereniteta.

“Imamo pravo birati s kim želimo i ne želimo živjeti”, rekao je Orban.

granice-emadjaraskaMađarska je izgradila žičane ograde na svojim južnim granicama da bi zaustavila migranate u prolazu prema drugim europskim zemljama. Orban je rekao da želi “nula” ilegalnih migranata u istočnoeuropskim zemljama.

Prije ograde, gotovo 400.000 migranata je ušlo u Mađarsku 2015. godine na putu do bogatijih zemalja zapadne Europe.

Mađarsku je napadalo nekih 7.000 ilegalnih migranata na dan prije nego su svoju zemlju ogradili žicom, nakon čega je uz provedbu ustava ta brojka pala na nulu.

Orban je nedavno izjavio svoj smejli stav u kojem je proglasio  da globalisti EU pokušavaju uništiti europske nacionalne države kroz masovni uvoz neprijateljskih migranata.
 

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , ,