Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ANGELA MERKEL ┼áOKIRALA JAVNOST: TTIP je dobar za Ameriku, trebamo ga po┼żuriti

ANGELA MERKEL ┼áOKIRALA JAVNOST: TTIP je dobar za Ameriku, trebamo ga po┼żuriti

merkel-pbama-ttipA Europa nije bitna? Je li kancelarko?

Njema─Źka kancelarka Angela Merkel i ameri─Źki predsjednik Barack Obama u Hannoveru su se sastali oko superkontroverznog Transatlantskog trgovinskog i investicijskog partnerstva zvanog TTIP.

‘TTIP je dobar za ameri─Źko gospodarstvo, ali i za Njema─Źku, kao i EU. Moramo se sabrati i po┼żuriti jer pregovori napreduju’ potvrdila je Merkelica naga─Ĺanja o tajnom sporazumu EU i SAD-a koji ─çe ameri─Źke zakone pro┼íiriti na europsko tr┼żi┼íte.

Tako─Ĺer ─çe putem ISDS-a iliti ‘Investor-state dispute settlement’ korporacije dobiti mogu─çnost otvaranja sudskih sporova izme─Ĺu njih i dr┼żave u kojoj investiraju bez sudjelovanja obuhva─çenih dr┼żava (matice i tu┼żenice) – na taj na─Źin bi korporacije po prvi puta u povijesti dobile pravni alat za svrgavanje Vlada i tzv. ‘prisilno’ investiranje (poput GMO sadnji u dr┼żavama koje zabranjuju GMO).

Obama se priklju─Źio slatkorje─Źivo┼í─çu: ‘Angela Merkel je na pravoj strani povijesti – na┼í svijet ─çe od toga profitirati’.

Dodao je da ─çe nakon njegovog odlaska TTIP te┼íko biti ostvaren te je amenovao Merkeli─Źine ┼żelje o ┼íto br┼żim zavr┼íetcima pregovora i ratifikaciji sporazuma.

Unato─Ź tomu ┼íto je ─Źak 97% javnosti EU protiv sporazuma i ┼íto se prakti─Źki niti jedno poglavlje nije javno, te se sve sla┼że u ‘zavjereni─Źkom’ okru┼żenju – TTIP ─çe najvjerojatnije biti donesen.
 
(nexus-svjetlost.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,