Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ANGELA MERKEL ŠOKIRALA JAVNOST: TTIP je dobar za Ameriku, trebamo ga požuriti

ANGELA MERKEL ŠOKIRALA JAVNOST: TTIP je dobar za Ameriku, trebamo ga požuriti

merkel-pbama-ttipA Europa nije bitna? Je li kancelarko?

Njemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsjednik Barack Obama u Hannoveru su se sastali oko superkontroverznog Transatlantskog trgovinskog i investicijskog partnerstva zvanog TTIP.

‘TTIP je dobar za američko gospodarstvo, ali i za Njemačku, kao i EU. Moramo se sabrati i požuriti jer pregovori napreduju’ potvrdila je Merkelica nagađanja o tajnom sporazumu EU i SAD-a koji će američke zakone proširiti na europsko tržište.

Također će putem ISDS-a iliti ‘Investor-state dispute settlement’ korporacije dobiti mogućnost otvaranja sudskih sporova između njih i države u kojoj investiraju bez sudjelovanja obuhvaćenih država (matice i tuženice) – na taj način bi korporacije po prvi puta u povijesti dobile pravni alat za svrgavanje Vlada i tzv. ‘prisilno’ investiranje (poput GMO sadnji u državama koje zabranjuju GMO).

Obama se priključio slatkorječivošću: ‘Angela Merkel je na pravoj strani povijesti – naš svijet će od toga profitirati’.

Dodao je da će nakon njegovog odlaska TTIP teško biti ostvaren te je amenovao Merkeličine želje o što bržim završetcima pregovora i ratifikaciji sporazuma.

Unatoč tomu što je čak 97% javnosti EU protiv sporazuma i što se praktički niti jedno poglavlje nije javno, te se sve slaže u ‘zavjereničkom’ okruženju – TTIP će najvjerojatnije biti donesen.
 
(nexus-svjetlost.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,