Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » ISTRAŽIVANJE OTKRILO: Žene s većim stražnjicama su zdravije i inteligentnije

ISTRAŽIVANJE OTKRILO: Žene s većim stražnjicama su zdravije i inteligentnije

straznjica-zdravljeŽene s većom stražnjicom imaju manju mogućnost oboljevanja od dijabetesa ili probleme sa srcem

Ne samo da veće “guze” potiču cjelokupno zdravlje, one su povezane uz povećanu inteligenciju i niži rizik od kroničnih bolesti, prema istraživačima Sveučilišta u Oxfordu i Churchill bolnice u Velikoj Britaniji.

Prema portalu ABC News, rezultati pokazuju da su žene s većom pozadinom sklone nižoj razini kolesterola u organizmu i imaju veću mogućnost da će proizvoditi hormone koji metabolizuju šećer.

Žene s većom zadnjicom imaju manju mogućnost da će imati dijabetes ili probleme sa srcem. Također, velika zadnjica znači višak masti omega-3 za koji je dokazano da katalizira razvoj mozga.

Istraživači su također otkrili da su djeca, koja su rodile žene širih kukova, intelektualno superiornija u odnosu na djecu koje su rodile manje “zaobljene” majke.

Istraživanje je izvršeno na osnovu analiziranja 16.000 žena.

“Profesor Konstantinos Manolopoulos, koji je vodio tim na Sveučilištu Oxford, je rekao kako žene sa više masnoće na stražnjici imaju manju razinu kolesterola i glukoze”, navedeno je na ABC Newsu.

Imati veću zadnjicu također pogoduje razini leptina u ženskom tijelu, odnosno hormonu odgovornom za regulaciju težine i dinopektina – hormona koji ima anti-upalno, vaskularno-zaštitno i anti-dijabetično djelovanje.

Masno tkivo stražnjice “zarobljava” štetne masne čestice i sprečava kardivaskularne bolesti.

Slične studije su rađene i na sveučilištima u Kaliforniji i Pottsbourghu i otkriveno je da žene s većom stražnjicom, širokim kukovima i manjim strukom imaju tendenciju i da duže žive.
 
(vecernji.hr/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,