Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » ISTRA┼ŻIVANJE OTKRILO: ┼Żene s ve─çim stra┼żnjicama su zdravije i inteligentnije

ISTRA┼ŻIVANJE OTKRILO: ┼Żene s ve─çim stra┼żnjicama su zdravije i inteligentnije

straznjica-zdravlje┼Żene s ve─çom stra┼żnjicom imaju manju mogu─çnost oboljevanja od dijabetesa ili probleme sa srcem

Ne samo da ve─çe “guze” poti─Źu cjelokupno zdravlje, one su povezane uz pove─çanu inteligenciju i ni┼żi rizik od kroni─Źnih bolesti, prema istra┼żiva─Źima Sveu─Źili┼íta u Oxfordu i Churchill bolnice u Velikoj Britaniji.

Prema portalu ABC News, rezultati pokazuju da su ┼żene s ve─çom pozadinom sklone ni┼żoj razini kolesterola u organizmu i imaju ve─çu mogu─çnost da ─çe proizvoditi hormone koji metabolizuju ┼íe─çer.

┼Żene s ve─çom zadnjicom imaju manju mogu─çnost da ─çe imati dijabetes ili probleme sa srcem. Tako─Ĺer, velika zadnjica zna─Źi vi┼íak masti omega-3 za koji je dokazano da katalizira razvoj mozga.

Istra┼żiva─Źi su tako─Ĺer otkrili da su djeca, koja su rodile ┼żene ┼íirih kukova, intelektualno superiornija u odnosu na djecu koje su rodile manje “zaobljene” majke.

Istra┼żivanje je izvr┼íeno na osnovu analiziranja 16.000 ┼żena.

“Profesor Konstantinos Manolopoulos, koji je vodio tim na Sveu─Źili┼ítu Oxford, je rekao kako ┼żene sa vi┼íe masno─çe na stra┼żnjici imaju manju razinu kolesterola i glukoze”, navedeno je na ABC Newsu.

Imati ve─çu zadnjicu tako─Ĺer pogoduje razini leptina u ┼żenskom tijelu, odnosno hormonu odgovornom za regulaciju te┼żine i dinopektina – hormona koji ima anti-upalno, vaskularno-za┼ítitno i anti-dijabeti─Źno djelovanje.

Masno tkivo stra┼żnjice “zarobljava” ┼ítetne masne ─Źestice i spre─Źava kardivaskularne bolesti.

Sli─Źne studije su ra─Ĺene i na sveu─Źili┼ítima u Kaliforniji i Pottsbourghu i otkriveno je da ┼żene s ve─çom stra┼żnjicom, ┼íirokim kukovima i manjim strukom imaju tendenciju i da du┼że ┼żive.
 
(vecernji.hr/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,